MG4 Electric modellismertető (2.)

Kiváló kezelhetőség és optimális súlyelosztás

Hátra beépített motorjával és hátsókerék-hajtásával, valamint kiegyensúlyozott 50:50 arányú súlyelosztásával az MG4 Electric kiemelkedő kezelhetőséget és vezetési élményt nyújt. Az európai prémiumgyártók nagyobb járműveihez hasonlóan az MG4 Electric is MacPherson típusú első tengellyel, hátul pedig komplex, jó úttartást biztosító ötlengőkaros futóművel rendelkezik. A Bosch dupla fogaskerekes elektromos szervokormányával, amely gyorsan és pontosan, valós időben igazítja a kormányerőt a jármű sebességéhez (alacsony sebességnél a könnyűtől, a nagyobb sebességnél erősebbig), valamint három konfigurálható üzemmóddal (Light, Standard, Sport) párosítva a futómű közvetlen és stabil vezethetőséget biztosít. Városban az MG4 Electric nagyon agilis és könnyen manőverezhető, a fordulóköre mindössze 10,6 méter.

Az öt üzemmódba (Comfort, Normal, Sport, Téli és Egyéni) állítható, négy tárcsafékkel szerelt Continental fékrendszer szintén kiváló lassulást biztosít. A fékút 100 km/h sebességről álló helyzetbe kevesebb mint 37 méter. A villanymotor is képes különböző fokozatokban az MG4 Electric fékezésére, illetve energia visszanyerésére.

Biztonság: 5 csillagos Euro NCAP minősítés és MG Pilot vezetéstámogató rendszer az alapfelszereltség részeként >>>

Praktikum: Könnyű mindennapi használhatóság és naprakész konnektivitás

Az MG4 Electric könnyű mindennapi használhatóságot biztosít, rengeteg helyet kínál akár öt utasnak, illetve számos tárolási lehetőséget. A Luxury kivitelben egy kiegészítő hőszivattyú teszi még hatékonyabbá a klímaberendezést. A jármű akkumulátora akár mobil töltőként is működhet (“V2L = Vehicle-to-load”), egy adapterkábel segítségével külső elektromos eszközök, például e-bike-ok, elektromos rollerek vagy számítógépek energiaellátását biztosítva.

Az MG4 Electric 7 colos digitális műszeregységgel, valamint egy lebegő 10,25 colos központi képernyővel rendelkezik. Ezen keresztül vezérelhető az MG iSMART konnektivitási rendszer, amely az Apple CarPlay vagy Android Auto segítségével okostelefonokkal párosítja az autót, illetve különböző járműfunkciók kezelhetők, mint pl. a vezetési módok, a légkondicionálás vagy a töltéskezelés.

A vezetési módok kiválasztása digitálisan, a lebegő középkonzolon található érintőképernyőn keresztül történik. Az MG iSMART navigációs rendszert is kínál, amely a Luxury változatban online támogatással, hangvezérléssel ellátott, valós idejű útvonaltervezést tesz lehetővé, valamint az iSMART alkalmazással távoli hozzáférést biztosít a jármű alapvető funkcióihoz.

Számos elismerés

A bevezetésétől eltelt fél év alatt csak az az Egyesült Királyság vezető autós szakértőitől 15 díjat kapott, a szaksajtó elismerően nyilatkozik a modellről: elismerik nagyvonalú felszereltségét, praktikusságát, dinamikus vezethetőségét és azt is, hogy a jelenleg kapható legjobb ár-érték arányú elektromos autó.

Egyesült Királyságban elnyert díjak között a legrangosabb, hogy az MG4 Electric lett a 2023-as év autója az Egyesült Királyságban, miután a szakértői zsűri az Egyesült Királyságban ma kapható legjobb új autónak választotta a tisztán elektromos hajtású hachbacket. A 27 autóipari újságíróból álló szakértői zsűri méltatta az MG4 EV formatervét, minőségét és kiemelkedő ár-érték arányát – elismerve, hogy az új, teljesen elektromos ferdehátú autó minden eddiginél több ember számára teszi elérhetővé a nulla károsanyag-kibocsátású autózást.

Az “Év Autója Nagy-Britanniában” cím a tizenötödik jelentős díj, amelyet az MG4 EV az elmúlt hat hónap során elnyert a szülőhazájában, beleértve a különböző brit autós médiumok által odaítélt az „Év Autója” cím négyszeres elnyerését, valamint a múlt hónapban, a UKCOTY elődöntőjén megszerzett “Legjobb Családi Autó” címet.

Árak

Az MG4 Electric három változattal lép be az Európában igen fontos C-szegmensbe. A belépőszintű felszereltségi szint az MG4 Electric Family, 51 kWh kapacitású akkumulátorral, akár 350 km WLTP szerinti hatótávolsággal és 125 kW (170 LE) teljesítményű, hátsó tengelyt hajtó villanymotorral. Ennek a változatnak az ára 12 899 000 forinttól indul. Az MG4 Electric Comfort és az MG4 Electric Luxury változatai 64 kWh-s akkumulátorral és 150 kW (204 LE) teljesítményű elektromotorral büszkélkedhetnek. Ennek köszönhetően a Comfort modell akár 450 km-es WLTP szerinti hatótávot is elérhet. A Comfort felszereltségi szint alapára 14 399 000 forint, míg a Luxury felszereltség csak a későbbiekben válik elérhetővé a magyar vásárlok számára. A fényezési felár az összes modellváltozat esetén 150 000 forint.

Garancia

Az MG termékei a rendkívül alapos tervezés és csúcskategóriás gyártási sztenderdek és összeszerelési minőség miatt – minőségben és megbízhatóságban is – a legmagasabb színvonalat képviselik. Ezért az általa gyártott és forgalmazott összes MG modellre teljes körű (általános műszaki-, illetve a magasfeszültségű rendszer és az akkumulátorcsomag teljesítményére vonatkozó) garanciát vállal 7 év vagy 150 000 kilométeres futásteljesítményig, valamint 7 év kilométerkorlátozás nélküli átrozsdásodás elleni garanciát nyújt. A teljeskörű minőségi garancia átruházható, ha az autó a garancia érvényességének időtartama alatt gazdát cserél, és az MG4 EV esetében vonatkozik az akkumulátorcsomagra, és az elektromos erőátviteli rendszerre is.