Michelisz két negyedik hellyel zárt Vallelungában

    Mindkét futamot a negyedik helyen zárta Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője a túraautó-világkupa (WTCR) idei hatodik fordulóján az olaszországi Vallelungában, ahol a mezőny másik magyarja, Tassi Attila ötödik, valamint nyolcadik lett.

    A Zengő Motorsport színeiben versenyző Nagy Dániel ezen a viadalon nem állt rajthoz, miután a legutóbbi, portugáliai hétvégén eltörte az ujját egy balesetben.


    A sorozat honlapja szerint Olaszországban az első vasárnapi futamot Néstor Girolami, a Honda argentin pilótája nyerte, mögötte az összetettben éllovas spanyol Mikel Azcona (Hyundai) lett a második, a belga Gilles Magnus (Audi) pedig a harmadik. Ezen a viadalon Michelisz a harmadik rajtkockából startolt, és bár végig harcban volt a dobogós pozícióért, végül negyedikként intették le. Tassi kilencedikként indult és ötödikként ért célba.


    A második futamon Magnus diadalmaskodott a francia Nathanaël Berthon (Audi), valamint Azcona és az újfent negyedikként végző Michelisz előtt. Tassi második volt, de egy defekt miatt visszaesett, és így végül nyolcaddiként zárt.


    Az összetettben Azcona 200 ponttal áll az élen, őt Girolami követi 184-gyel, harmadik pedig a Zengő Motorsport brit versenyzője, Rob Huff 148-cal. Michelisz a nyolcadik helyen áll 98 ponttal, Tassi 13. (61 pont), míg Nagy Dániel a 17. (25 pont).


    A WTCR idei szezonja Franciaországban folytatódik augusztus első hétvégéjén.