Mindkét irányba lezárták az M5-öst a hét áldozatot követelő baleset helyszínénél

Mindkét irányban lezárták az M5-ös autópályát Balástya közelében, ahol hétfőre virradóra heten meghaltak, amikor egy szerb kamion összeütközött két külföldi személyautóval – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

    Szabó Szilvia elmondta, a baleset fél három körül történt a sztráda 146-os kilométerszelvényében. Az elsődleges adatok szerint egy Budapest felé tartó kamion eddig ismeretlen okból átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban két személyautóval ütközött. A két autó kigyulladt, a benne utazó hét ember a helyszínen meghalt, a kamion sofőrje nem sérült meg.


    A rendőrök az autópálya érintett szakaszát mindkét irányban lezárták a helyszíni szemle és műszaki mentés idejére – közölte a százados. Hozzátette: az útzár késő délelőttig eltarthat.


    Az utazók a sztrádát Kisteleknél tudják elhagyni, majd a balástyai felhajtónál térhetnek vissza és haladhatnak tovább Röszke felé. A főváros felé közlekedők az autópályát Balástyánál tudják elhagyni, majd a kisteleki felhajtónál térhetnek vissza és utazhatnak tovább Budapest irányába.