MNASZ KÖZLEMÉNY – Cserépváralja edzés

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége, főtitkára és Ralisport Bizottságának vezetője mély megdöbbenéssel figyelte a 2024. február 24-én rendezett “Cserépváralja edzés” elnevezésű eseményről készült, a közvélemény számára elérhető fotókat és videókat. Azon túl, hogy a szövetséghez sem bejelentés, sem regisztrációs kérelem nem érkezett, tehát hivatalosan is tiltott eseménynek minősült, az MNASZ vezetősége a leghatározottabban kijelenti az alábbiakat:

– egy ilyen esemény NEM autóverseny, hanem felelőtlen, ostoba viselkedés

– egy ilyen esemény megtéveszti és közvetlen életveszélybe sodorja az indulókat, közreműködőket és nézőket, ezért

– egy ilyen esemény felbecsülhetetlen károkat okoz a magyar autósportnak, árt a sportág megítélésének

Az MNASZ – az FIA és a hazai hatóságok által elismert és egyetlen, a magyar autósportot felügyelő és szervező országos sportági szakszövetségként – minden eszközzel, az összes érintett hatósággal egyeztetve és összefogva lép fel a hasonló események betiltásáért, megrendezés esetén pedig a legszigorúbb szankcionálásért.

Teszi mindezt a tisztességes, a szabályokat betartó, a szövetséget és egymást tisztelő versenyzőkért, csapatokért, sportszakmai személyzetért, rendezőkért, továbbá a rajongókért, meglévő és potenciális partnerekért, szponzorokért és a magyar autósport fejlesztése érdekében.

Az MNASZ szeretettel hívja és várja az autósport iránt érdeklődőket nyolc szakágának hivatalos rendezvényein 2024-ben is.

Gyulay Zsolt – elnökségi tag

Hoffer Zsolt – RSB vezető

Kálmán Péter – elnökségi tag

Kis György – főtitkár

Korda Erik – elnökségi tag

Őry Tamás – alelnök

Rabócsi Tibor – elnökségi tag

Szujó Zoltán – elnök

Weingartner Balázs – elnökségi tag