Módosított útvonalon jár a 46-os, a 144-es, a 146-os, a 174-es, a 931-es, a 996-os és a 996A busz 2018. március 19-étől május 11-éig

 A 46-os, a 144-es, a 146-os, a 174-es, a 931-es, a 996-os és a 996A autóbusz 2018. március 19-én (hétfőn) az első járatindulástól várhatóan május 11-én (pénteken) az utolsó járatindulásig módosított útvonalon közlekedik, mert a XVI. kerületben, a 2017 decemberében befejezett közmű és útépítési munkálatokat folytatják. A Rákosi útnak a Mátyás király utca és a Szlovák út közötti szakaszát; valamint a Mátyás király utcának a Szent Imre utca és a Rákosi út közötti szakaszát lezárják. A közúton közlekedők számára ajánlott terelőút a Csömöri út, illetve a János utca.

A 46-os és a 146-os autóbusz Rákoskeresztúr, városközpont felé a János utca és a Csömöri út kereszteződését követően a János utca–Rákosi út–Mátyás király utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Diófa utca, a Mátyás király utca, a Csömöri út (Szlovák út), a Péterke utca, a Timur utca, a Szilas-patak és a Mátyás király utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen 144-es autóbusz Szent Korona utca, Rákosi út és Diófa utca megállóhelyén állnak meg.

A 46-os autóbusz az Újpalota, Nyírpalota út felé a Mátyás király utca–Rákosi út–János utca–Csömöri út–György utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Szénás utca, a Szilas-patak, a Timur utca, a Péterke utca, a Csömöri út és a Mátyás király utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 174-es, és a 244-es autóbusz Jávorfa utca és János utca, valamint a 996-os autóbusz Szent Korona utca és Csömöri út megállóhelyén állnak meg.

A 144-es autóbusz a Rákosszentmihály, Csömöri út, illetve az Örs vezér tere M+H felé a Rákosi úton a Jávorfa utcáig menetrend szerinti, majd a Jávorfa utca–Szent Korona utca–Szlovák út–Csömöri út– Mátyás király utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyás király utca 71., a Szent Korona utca és a Rákosszentmihály, Csömöri út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Szent Korona utcában a Mátyás király utca kereszteződése után, valamint a 31-es, a 46-os, és a 931-es autóbusz Csömöri út és Mátyás király utca megállóhelyén állnak meg.

A 174-es autóbusz az Örs vezér tere M+H felé a Szlovák úton a Rákosi útig menetrend szerinti, majd a Szlovák út–Csömöri út–János utca–Rákosi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Szilas-patak, a Mátyás király utca, a Jávorfa utca és a János utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 46-os autóbusz Timur utca, Péterke utca, Csömöri út, Mátyás király utca, György utca, János utca, valamint a 144-es és a 996-os autóbusz Szent Korona utca és Rákosi út megállóhelyén állnak meg.

A 174-es autóbusz Cinkota H felé a Rákosi úton a János utcáig menetrend szerinti, majd a János utca–Csömöri út–Szlovák út–Rákosi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Diófa utca, a Szénás utca, a Szilas-patak és a Szlovák út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 996 autóbusz Csömöri út, valamint a 46-os autóbusz Szent Korona utca, Diófa utca, Mátyás király utca, Csömöri út (Szlovák út), Péterke utca és Timur utca megállóhelyén állnak meg.

A 931-es autóbusz az Árpádföld, Dezsőfia utca felé a Rákos úton a János utcáig a menetrend szerinti, majd a János utca–Csömöri út–Szlovák út–Rákosi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Diófa utca, a Szénás utca, a Szilas-patak és a Szlovák út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 996-os autóbusz Szent Korona utca, Csömöri út, Diófa utca, Mátyás király utca, valamint a 31-es, a 46-os, a 144-es, a 146-os és a 175 autóbusz Csömöri út (Szlovák út), Péterke utca és Timur utca megállóhelyén állnak meg.

A 996-os autóbusz a Cinkotai autóbuszgarázs felé a Rákos úton a János utcáig menetrend szerinti, majd a Rákosi út–Mátyás király utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Szent Korona utca, a Csömöri út, a Diófa utca, a Mátyás király utca, a Szent Korona utca és a Rákosi út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 144-es, a 174-es, a 244-es, és a 931-es autóbusz Diófa utca megállóhelyén állnak meg.

A 996-os autóbusz Újpest–Központ M felé a Mátyás király utca–Rákosi út–János utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyás király utca 71., a Szent Korona utca, a Rákosszentmihály, Csömöri út, a György utca, a János utca, a Szent Korona utca és a Rákosi út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 174-es és a 244-es autóbusz Jávorfa és János utca megállóhelyén állnak meg.

A 996A autóbusz a Cinkotai autóbuszgarázs felé a György utcán a Csömöri útig menetrend szerinti, majd a Csömöri út–János utca–Rákosi út–Mátyás király utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyás király utca, a Szent Korona utca és a Rákosi út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 144-es autóbusz János utca, Szent Korona utca, Rákosi út és Diófa utca megállóhelyén állnak meg.

A 996A autóbusz Újpest-Központ M felé, valamint a 7G autóbusz Újpalota felé a Mátyás király utcán a Rákosi utcáig a menetrend szerinti, majd a Rákosi út–János utca–Csömöri út–György utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyás király utca 71., a Szent Korona utca, a Rákosszentmihály, Csömöri út és a György utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 174-es és a 244-es autóbusz Jávorfa utca és János utca, valamint a 996-os autóbusz Szent Korona utca, Csömöri út és Diófa utca megállóhelyén állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.