Munkanap-áthelyezés miatt változik a buszok, vonatok közlekedési rendje

   A március 26-i munkanap-áthelyezés miatt a vonatok pénteken a munkanapi, szombaton pedig a pénteki menetrend szerint közlekednek, a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai pénteken a hét utolsó munkanapja és “iskolai előadási napja” szerinti menetrendben indulnak, szombaton pedig az “iskolai előadási napokon” érvényes közlekedési rendet követik – olvasható a MÁV-Volán-csoport honlapján pénteken közzétett tájékoztatóban.

    A szombati munkanap ellenére a budapesti Gyermekvasúton a vonatok a hétvégi menetrend szerint járnak, 40-50 percenként indulnak a végállomásokról – közölték a mavcsoport.hu oldalon.


    Mint írták, a H5-ös és a H7-es HÉV pénteken a tanítási időszakban hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint, míg szombaton a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint jár.


    A H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán pénteken és szombaton is a munkanapi menetrend lesz érvényben.


    A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, a szombati munkanapon a közösségi közlekedési járatok az iskolaszüneti, pénteki menetrend szerint közlekednek.


    A 3-as metró helyett ezen a napon a pótlóbusz 21.15-ig a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik. Ezt követően üzemzárásig a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között jár a pótlóbusz. Vasárnap a 3-as metró helyett Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik a pótlóbusz a felújítás miatt – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyben felhívták a figyelmet arra, hogy az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni.