Nagy sikere volt a velencei karneválra közlekedő Venezia Expressznek

A MÁV-START és a MÁV Nosztalgia közös járataként, csaknem teltházzal közlekedett a Venezia Expressz Budapestről a velencei karneválra. Az utasok jól érezték magukat, ez a fedélzeten készített utaselégedettségi felmérésből is kiderül.

A vonaton közel 300-an utaztak, döntő többségük (95%) most először ment a szervezett vonatos úttal Velencébe. A járaton minden utas kedvére megtalálhatta az igényeinek megfelelő elhelyezést: ülőhelyes mellett fekvőhelyes és hálókocsiban való utazásra is volt lehetőség, sőt a MÁV Nosztalgia DeLuxe hálókocsija is helyet kapott a szerelvényben. A hálókocsit elsősorban párok, a fekvőhelyes kocsit főleg családok vették igénybe, de voltak baráti társaságok és néhány egyéni utas is.

Valamennyi kocsiban külön kísérő gondoskodott az utasok kényelméről és biztonságáról; a személyzet munkája átlagosan 4,7-es értékelést kapott. A vonat étkezőkocsijában ízletes, magyaros ízvilágú ételeket, desszerteket, frissítőket és minőségi alkoholos italokat fogyaszthattak az utasok. A fedélzeti vendéglátás ötös skálán átlagosan 4,5-re vizsgázott a vendégek körében.

A vonat velencei érkezése és visszaindulása között több mint 10 óra állt az utasok rendelkezésére. Ez idő alatt felfedezhették a lagúnák városát és részt vehettek a karneváli programokon, például a Szent Márk téren rendezett „Legszebb jelmezek versenyén”.

A vonat közlekedtetése pozitív üzleti eredménnyel zárt, úgy, hogy az utasok negyede kifejezetten kedvezőnek, több mint fele pedig átlagosnak tartotta a jegyárakat. A pozitív eredmény és a vonat utasainak kedvező visszajelzései alapot adnak további, alkalmi jelleggel közlekedő vonatok szervezésének lehetőségére a későbbiek során.