Napelemekben és E-mobilitásban válna jelentős szereplővé az ELMŰ-ÉMÁSZ új cége

    Mintegy 30 százalékos piaci részesedés elérését tűzte ki célul az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport új tagja, az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. mind a napelem parkok, mind az e-töltők hazai piacán. A cég hamarosan megjelenik az áram- és gázszolgáltatótól eddig idegen, épület hűtés-fűtés rendszerek piacán is.

    Komoly felfutás várható az energiaipar több ágazatában 2019-ben, többek között a napelem rendszerek és az elektromos mobilitás terén. Előbbiek kiaknázására, valamint a meglévő belső szinergiák, és az új megoldások bevezetése érdekében jött létre a német innogy-hoz tartozó ELMŰ-ÉMÁSZ csoport legújabb tagja, a Solutions Kft., amely a cég áram- és gázszolgáltatáson túlmutató tevékenységeit foglalja magában.

– Már most négy napelemes projektről tárgyalunk a Fővárosi Vízművekkel, de több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelem park beruházás megvalósításáról. Tekintélyes növekedés várható ezen a piacon idén és a következő években Magyarországon – mondta Nagy Zoltán, a Solutions Kft. ügy-vezetője. Rámutatott, hogy jelenleg közel 1 terawattórányi termelőkapacitás beépítésére adtak ki hatályos engedélyt Magyarországon a naperőművek terén, a Solutions Kft. célja pedig az, hogy ezek megvalósításában 15-30 százalékos részesedést érjen el. A cég – az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport tagjaként – jelentős tapasztalattal rendelkezik a hálózati csatlakozások kialakítása terén, amely a versenytársakhoz képest jóval gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé.

Nagy Zoltán hasonló bővülésre számít a hazai piacon az elektromos mobilitás terén is. – 2018-ban több mint 100 elektromos töltőállomást telepített az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Solutions Kft. A villannyal hajtott autók száma gyorsabban nő, mint korábban várható volt: 2019-2020 környékén eredetileg 3-5000 elektromos autómegjelenésére számítottunk, ehhez képest már most több mint 10 ezer árammal hajtott gépkocsi fut a magyar utakon – emelte ki a Solutions Kft. ügyvezetője. Hozzátette, az a cél, hogy továbbra is a piac meghatározó szereplői maradjanak, és mintegy 30 százalékos részesedést érjenek el ezen a téren is.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ a Solutions Kft.-n keresztül az idei első negyedévben belép a hűtés-fűtési rendszerek területére is. – Arra számítunk, hogy az építőipar felfutása továbbra is kitart. Ezzel a szolgáltatásunkkal tovább bővítjük azt a már most is rendkívül komplex tevékenységi kört, melyet ma nyújtani tudunk az ingatlankezelésben érintett piaci partnereinknek – tette hozzá Nagy Zoltán.

(OTS)