Naponta busszal az Adriára

Az idén tovább bővíti nyári ajánlatát a FlixBus: távolsági buszszolgáltató júniustól az Adriai-tenger mentén csaknem két tucat település elérésére kínál napi összeköttetést hazánkból, és az idén először a szlovén tengerpart és az Isztriai-félsziget üdülővárosait is érintik a járatai.

A magyar fővárosból 420 perc alatt lehet eljutni a tengerpartra menetrend szerinti távolsági autóbusszal. A leghamarabb a FlixBus-hálózatba újonnan beiktatott Koper lesz megközelíthető –akár már a pünkösdi hosszú hétvégén is. Az alig ötven kilométeres szlovén tengerparton egy másik településre, Portorožba is közlekedik majd zöld busz.

További újdonság – közölte lapunkkal a hazánkban is jelen lévő német közlekedési vállalat – a FlixBus kínálatában az Isztriai-félsziget horvát szakasza, Umag, Poreč és Rovinj mellett egészen a térség központjáig, Puláig utazhatnak majd a nyaralók. Az Észak-Adria térségében Rijekát és Opatiját szintén ez évben írják be a FlixBus menetrendjébe, miként Velence és Trieszt is szerepel benne.

A nyáron újra közvetlenül gurulnak majd távolsági buszok a dalmát tengerpartra is, ahol a nagyobb városok mellett, mint Zadar, Split vagy Dubrovnik kisebb üdülő-települések, többek közt Pakoštane, Pirovac, Vodice, Trogir vagy Baška Voda közül is választhatnak az utasok.

Arany László, a cég regionális ügyvezető igazgatója lapunk tudósítójának elmondta, hogy az idén a szokásosnál korábban foglalhatóvá teszik a nyaralójárataikat, így az üdülni vágyók az utazás tervezésének kezdetétől számolhatnak a buszos közlekedési lehetőséggel. A tengerparti célállomásokra naponta indulnak éjszakai járatok, így a szabadnapokon és a szállás díján is spórolhatnak azok, akik a távolsági buszt választják.

Budapesten három állomásról, a Népligetből, Kelenföldről és a Mexikói útról közlekednek majd buszok a tengerpartra, emellett a magyar tenger partjáról (Siófokról) is közvetlenül elérhető lesz az Adriai-tenger.

A FlixBus csomagszabályzatának értelmében egy nagyméretű útipoggyász és egy kézipoggyász ingyen szállítható a buszokon. A FlixBus járműveinek fedélzetén nagy lábtér, mosdó, WiFi és minden ülésnél konnektor található. A nyaralójáratokra a helyek a www.flixbus.hu oldalon és a FlixBus mobilalkalmazásában foglalhatók, és szükség szerint jegyek az indulás előtti 15. percig módosíthatók.