Négy új teherautót mutat be a Volvo

Új magasságokba emelkedett a Volvo Trucks legújabb bemutatófilmje. Négy új járművének erejét és teherbírását úgy demonstrálja a Volvo, hogy egy óriási, 15 méter magas, 58 tonna tömegű tehergépjármű-tornyot épített, négy új teherautóját egymásra helyezve. Mindezek tetejére még Roger Alm elnököt is fölállították.

A teherautó-iparban egy teherautó bemutatása hatalmas projekt. Ám négy egyszerre történő leleplezésére igen ritkán kerül sor. Nehéz-teherautói teljes kínálatának megújításakor a Volvo Trucks egy új megközelítést alkalmazott.

A szokatlan film koromsötét éjszakában játszódik, és úgy indul, hogy a teherautókból épített tornyot egy hatalmas, a távolban fénylő monolitként mutatják be. Ahogy halad előre farkasokat látunk az előtérben, és vethetünk egy pillantást a női sofőrre. Amint a film eléri a csúcspontját, amelyet füst- és fényhatások tesznek teljessé, meglátjuk, hogy a teherautó-torony tetején álló férfi valójában a Volvo Trucks elnöke, Roger Alm.

Nézze meg a filmet: „Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm”

A film megjelenése egy nappal megelőzi a nehéz-tehergépkocsik – a Volvo FH, a Volvo FH16, a Volvo FM és a Volvo FMX típusokból álló – új kínálatának hivatalos európai premierjét. Ez a négy teherautó alkotja a Volvo Trucks kiszállításának körülbelül kétharmadát.

„Ez a Volvo Trucks legnagyobb termékbemutatója. Óriási hatással bírnak majd ügyfeleink jövedelmezőségére, illetve esélyeikre mind a megbízatásokért, mind a legjobb járművezetőkért folytatott versenyben. Hozzászoktam, hogy a helyzet magaslatán legyek, azonban a teherautó-torony forgatása még számomra is különleges munkanapot jelentett. Elég, ha azt mondom, hogy megtanultam tisztelni a magasságot. Én két lábbal a földön járó ember vagyok” – mondta Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

A filmet 2019 végén forgatták egy tesztpályán a Volvo szülővárosa, a svédországi Göteborg közelében. Mind a teherautó-torony, mind a vizuális effektusok többsége valódi, beleértve a füstöt és a fényeket is – ezeket tárja fel a színfalak mögé betekintő film.

„Körülbelül egy hónapba telt a torony megtervezése és felépítése, valamint az, hogy gondoskodjunk arról, hogy biztonságosan vezethető legyen. Alapvetően ezt az tette lehetővé, hogy a Volvo FMX robusztus építőipari teherautó, és annak új, 38 tonna terhelhetőségű bogija képes elvinni a többi típust. Azonban ehhez a mutatványhoz állandó sebesség és iránytartás is kellett, ezt biztosította a Volvo Dinamikus Kormányzás technika és egy képzett járművezető” – mondta Markus Wikström, a Volvo Trucks mérnöke és a tornyot megépítő mérnöki csapat tagja.

Kattintson ide a színfalak mögötti film megtekintéséhez.