Okostelefon-alkalmazás integrációt mutatott be a Ford

A Ford a Barcelonai MWC szakkiállításon két új okostelefon-alkalmazás integrációt mutatott be, amelyek segítenek az autósoknak a megfelelő útvonal megtalálásában – legyen szó akár üzleti alkalmazásról, akár szabadidős tevékenységről.

A Ford SYNC 3 infotainment-platformra kifejlesztett alkalmazásra épülő navigációs szolgáltatások segítségével a Ford-tulajdonosok biztosak lehetnek benne, hogy – címtől vagy irányítószámtól függetlenül – mindig pontosan megérkeznek majd a megfelelő célállomásra, miközben a rendszer a járművük számára legmegfelelőbb útvonalat jelöli ki.

A hivatásos sofőrök körében legnépszerűbbnek számító Sygic Truck Navigation az első, fedélzeti infotainment rendszerbe integrált navigációs alkalmazás, amit haszongépjármű-sofőrök számára fejlesztettek ki.* A rendszer még a mobil lefedettség nélküli vidéki körzetekben, teljesen offline módon is működőképes; az alkalmazás külön előnye, hogy a nagyobb méretű haszongépjárművek (például egy utánfutót vontató, magas tetőkialakítású Ford Transit) számára olyan útvonalakat jelöl ki, ahol elkerülhetik a túlságosan keskeny utakat vagy az alacsony hidakat/felüljárókat. A Sygic Truck Navigation külön konfigurációt is tartalmaz a lakókocsik és lakóautók számára, amely az optimalizált útvonaltervezést mellett POI-koordinátákat és kempingeket is ajánl a felhasználóknak.

A what3words segítségével mindössze három szó megadásával gyorsan és pontosan találhatók meg a címek.** A what3words három négyzetméteres négyzethálóra osztja az egész bolygót, és egy különleges algoritmussal mindegyik négyzethez egy háromszavas név rendelhető hozzá. A Barcelonai MWC szakkiállítás 1. számú csarnokában található Ford-stand például a ///gently.talents.quibble néven szerepel a rendszerben. Az új SYNC 3 AppLink integráció révén a Fordok vezetői az iOS- vagy Android-rendszerű what3words alkalmazással magabiztosan és precízen célba érhetnek – egy ipari létesítmény egy bizonyos bejáratához ugyanúgy, mint egy vidéki mountain bike kirándulás találkozási pontjához. Ehhez semmi mást nem kell tenniük, mint hogy hangutasításként kimondják a három szóból álló címet.