Öröm és boldogság a BMW-nél

2019-ben a BMW sorra nyerte a díjakat és a legfényesebb trófeákat

A nemzetközi elismerések az aktuális modellpaletta képviselőit, a lélegzetelállító formai megoldásokat és az iránymutató technológiai innovációkat illették. A bajor prémiumgyártó nem csupán a rajongók és a vezetni szerető nagyközönség, de a szakértő zsűrik szavazatait is elnyerte.

2019-ben a BMW aktuális modellpalettájának magával ragadó vonzerejét és a legkorszerűbb technológiai innovációk progresszív karakterét újfent számos elismerés, kitüntetés, díj és trófea igazolta. A bajor prémiumgyártó nemzeti és nemzetközi szinten is megszámlálhatatlan sikert aratott, legyen szó akár a rajongók kielégítéséről, a nemzetközi szakmagazinok elégedett olvasóiról, a vezetni szerető nagyközönség letaglózásáról, vagy a szakmai zsűrik megnyeréséről. Az új BMW 3-as sorozat, amely már a piaci premierjét követő első pillanatokban kitüntetések sorát hódította el, az elmúlt esztendő egyik leggyakrabban díjazott négykerekűjévé érett.

A BMW díjnyertes modelljei és technológiai innovációi között szinte mindegyik kategória képviseltette magát, hiszen a legújabb trófeák a BMW M divízió vitrinjébe éppúgy felkerültek, mint a hálózatról tölthető gépkocsikat fejlesztő mérnökök dicsőségfalára. A prémium kompaktok mezőnyét uraló BMW 1-es sorozat új generációja mellett a BMW 5-ös sorozat, a BMW X modellcsalád és a BMW 8-as sorozat luxusautói is számtalan kitüntetést hódítottak el, sőt mi több, a BMW vezetést támogató rendszerek, járművezérlő opciók és intelligens járműkapcsolati megoldások terén kifejlesztett innovációit is fényes aranyérmekkel díjazták. Az észak-amerikai J.D. Power and Associates piackutató vállalat minőségi és megbízhatósági felmérésén ráadásul a BMW 2-es sorozat és a BMW X4 is kiérdemelte a legmagasabb minőségű modellnek járó elismerést.

Díjak minden területen: a BMW modelljei belsőégésű erőforrással és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával is sikert sikerre halmoztak

A BMW M modellek hét kategóriában arattak győzelmet a „sport auto” német autós szakmagazin olvasói felmérésén. A svájci „Auto Illustrierte” magazin eközben a legjobb autógyártónak járó díjjal ismerte el a BMW M GmbH működését. Az egyesült államokbeli „Car and Driver” szakmagazin a BMW M2 Competition modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 227 gramm / km)* a 2019-es év tíz legjobb autója közé választotta be.

A BMW hálózatról tölthető modelljeinek megbízhatóságát, teljesítményét és innovációit számos kitüntetés nyomatékosítja. A BMW i8 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 42 gramm / km)* hajtáslánc-technológiája idén is elhódította az év motorjának járó nemzetközi elismerést, míg a BMW i8 Roadster (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 46 gramm / km)* ugyanezt a hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsik mezőnyében zsebelte be. A jövőbe mutató sportautó plug-in hibrid hajtáslánc-technológiája idén sorozatban ötödik alkalommal diadalmaskodott az év legjobb motorjait díjazó megmérettetésen. Az „Auto Zeitung” német autós szakmagazin hálózatról tölthető gépkocsikat díjazó szavazásán a két progresszív hibrid a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt limuzinok és sportautók mezőnyének második helyén végzett.

Nagy-Britanniában a BMW kétszer is elhódította idén a legjobb hálózatról tölthető gépkocsikat díjazó trófeát: a BMW 330e limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,6 – 1,9 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,8 – 15,4 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 37 – 43 gramm / km)* a közép-méretosztálybeli plug-in hibrid modellek között, míg a BMW X5 xDrive45e (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 2,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 20,3 – 23,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 39 – 47 gramm / km)*a felső-méretosztálybeli plug-in hibrid modellek mezőnyében aratott diadalt. A brit „Professional Driver Magazine” olvasói szavazásán a nagyközönség a BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatait választotta meg a 2019-es esztendő leginkább környezetbarát luxusautójának.