Összehangolt közlekedésfejlesztés kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

     Összehangolt közlekedésfejlesztés valósult meg kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert 340 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte a projekt kommunikációját végző PopulArt Produkció Kft. közleményben az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a projekt konzorciumi formában valósult meg. A projektgazda Fegyvernek volt, a konzorciumot alkotó további nyolc település: Kétpó, Kuncsorba, Kunhegyes, Nagyiván, Örményes, Tiszaigar, Tiszaszentimre és Tomajmonostora.


    A fejlesztésnek köszönhetően a településeken lakókat és az átutazókat is egy rendezett, egységes kép fogadja közlekedésfejlesztési szempontból. Emellett forgalmat mérséklő és közlekedésbiztonsági beavatkozások is történtek.


    A projekt keretében például autóbuszmegállókat alakítottak ki, parkolók, gyalogátkelőhelyek, kerékpártárolók létesültek. Továbbá kerékpársávokat és a forgalmat lassító “fekvőrendőrt” alakítottak ki.


    A projekt keretében szemléletformáló eseményeket is tartottak a településeken, kerékpáros közlekedésbizonsági kiadványt, szóróanyagot készítettek.