Pályafelújítás miatt változik a villamosközlekedés a X. kerületi Maglódi úton és a Sírkert úton március 7-től

Pótlóbusz jár a 28-as és a 37-es villamos helyett a külső szakaszon, a Kada utca és az Új köztemető között 2020. március 7-től várhatóan egy hónapig, mert felújítják a villamospályát. A villamosok rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és a Kada utca között viszik az utasokat. Az Új köztemető és térsége Kőbánya felől a 95-195-ös autóbuszokkal átszállásmentesen továbbra is elérhető.

·         A felújítás idején a 28-as villamos rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és a Kada utca/Maglódi út között jár, a 28A villamos helyett a rövidített útvonalú 28-as villamos közlekedik.

·         A 37-es villamos rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és a Kada utca/Maglódi út között jár.

·         A Kada utca/Maglódi út és az Új köztemető között a 28-37-es jelzésű pótlóbusszal, valamint a 95-ös és 195-ös autóbusszal lehet utazni, amely az Új köztemető felé megáll a Kada utca/Maglódi út megállóhelyen is.

·         A 202E autóbusz – szombat kivételével – megáll a 68-as autóbusz Izraelita temető megállóhelyénél.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokra a villamosra érvényes normál díjszabás vonatkozik. A 95-ös és a 195-ös autóbusz a Kada utca/Maglódi út és az Új köztemető közötti szakaszon pótlójáratnak minősül, ezért a villamosról a buszra vagy a buszról a villamosra átszállva nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell.

Utazásuk megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat ajánlja fel úti céljuk eléréséhez.