Pályakarbantartás miatt változik több kőbányai villamosjárat menetrendje szombatonként    Pályakarbantartás miatt változik Budapesten több kőbányai villamosjárat közlekedési rendje három augusztusi szombaton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

    Az Élessaroknál a 3-as villamos felújítása óta keletkezett pályahibák garanciális javítását végzik, emiatt augusztus 10-én, 17-én és 24-én az Örs vezér tere és Kőbánya-alsó vasútállomás között pótlóbusz viszi az utasokat. 


    Augusztus 10-én, a munkanapi szombaton – a 3-as villamos korlátozása mellett – a 62-es villamos sem közlekedik, helyette a 62A a megszokottnál sűrűbben, Rákospalota MÁV-telep és az Örs vezér tere között jár. 


    Emellett szintén 10-én a 37-37A villamosok csak a Blaha Lujza tér és az Élessarok között szállítják az utasokat, a Rákoskeresztúri új köztemetőig a 28A villamos sűrűbben jár.


    Augusztus 17-én és 24-én a 3-as villamos mellett a 28A villamos közlekedését is korlátozzák, Kőbánya-alsó vasútállomás és a Rákoskeresztúri új köztemető között pótlóbusz közlekedik.