Pótlóbusz jár a HÉV helyett a Batthyány tér és Békásmegyer között hétvégén

A szentendrei (H5-ös) HÉV szombaton és vasárnap rövidített útvonalon, Békásmegyer és Szentendre között jár felsővezeték- és pályakarbantartás miatt. A Batthyány tér és Békásmegyer között pótlóbuszok viszik az utasokat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Azt írták: a munkák ideje alatt a H5-ös pótlóbusz Békásmegyer felé a Batthyány tér, Bem rakpart, Árpád fejedelem útja, Szentlélek tér, Tavasz utca, Flórián tér, Szentendrei út, Ország út, Békásmegyer útvonalon, a Batthyány tér felé pedig a Békásmegyer, Ország út, Szentendrei út, Flórián téri felüljáró, Serfőző utca, Árpád fejedelem útja, Bem rakpart, Bem József tér, Fő utca, Batthyány tér útvonalon halad. A pótlóbuszon szállítható kerékpár – tették hozzá.
A pótlás ideje alatt a 109-es autóbuszra a Batthyány téren a 39-es autóbusz megállójában lehet felszállni. A 160-as autóbusz békásmegyeri le- és felszállóhelyét áthelyezik a fordulóból a 960-as autóbusznak a Móricz Zsigmond körtér irányába vezető oldali megállóhelyére. A H5-ös pótlóbusz érkezéséhez igazodva a 243-as autóbuszok 22.44-től az utolsó járatindulásig 2 perccel később indulnak a békásmegyeri végállomástól.

A BKK közleményében arra is felhívja a figyelmet, hogy a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra átszállásnál nem kell új jegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet tovább utazni.