Pronyó, stílusos és biztonságos, kiváló hatótávval

Mercedes-AMG E-Scooter Mercedes-AMG E-Scooter

Károsanyag-kibocsátásmentes az utolsó mérföldön az új Mercedes-AMG E-Scooterrel

  • Erős teljesítmény: hatótáv akár 40 km, végsebesség 20 km/h
  • 500 wattos motorteljesítmény, 9,6 Ah-s akkumulátor, tömeg: mindössze 14,7 kg
  • Információk a távolságról, a vezetési időről vagy az akkumulátor töltöttségi szintjéről a Micro App segítségével

Az évtized végére a háromágú csillagáról ismert márka teljesen elektromossá kíván válni, miközben a “csak elektromos” stratégiáját követi, és világos tervei vannak a károsanyag-kibocsátásmentes jövő felé. Emellett a cél olyan innovatív mobilitási megoldások bevezetése, amelyek jelentősen hozzájárulnak a városi életminőség javításához. Az úgynevezett „utolsó mérföldön” való mobilitás érdekében most egy újabb károsanyag-kibocsátásmentes megoldás jelenik meg a piacon, a Mercedes-AMG E-Scooter formájában. Ez egyesíti a teljesítményt, a kivételes hatótávolságot és a biztonságot kiváló minőségű alkatrészekkel és sportos eleganciával. Egyszerűen és intuitívan összehajtva a Mercedes-AMG E-Robogó könnyedén elfér az autó csomagtartójában, kis súlya pedig azt jelenti, hogy kényelmesen szállítható tömegközlekedési eszközökön. Mindez tökéletesen alkalmassá teszi a városba, ingázókra vagy akár nagyobb távolságokra is.

A svájci mikromobilitás specialistával, a Micro Mobility Systems AG-val együttműködve egy saját osztályú e-robogó jelenik meg a piacon. Az 500 wattos villanymotor lehetővé teszi, hogy a matt fekete e-robogó gyorsan 20 km/h-ra gyorsuljon. A legtöbb e-robogóhoz hasonló hüvelykujj-gáz helyett csavaros markolattal rendelkezik, amely intuitívabban és precízebben működtethető, hogy még élvezetesebb vezetést biztosítson. A nagy teljesítményű, 9,6 Ah-s akkumulátor akár 40 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé, ideális például a belvárosi forgalom utolsó szakaszára a saját bejárati ajtóig. Az új Mercedes-AMG E-Scooter így nem csak az ügyfelek rugalmas, egyéni mobilitási megoldások iránti vágyát teljesíti, hanem stílusos megjelenésének köszönhetően tökéletes kiegészítője a kifinomult, városi életstílusnak.

A teljesítmény és az életstílus mellett itt természetesen a biztonság is a középpontban van: a csúszásgátló bevonattal ellátott széles fedélzetnek köszönhetően szilárd és biztonságos kétlábú kiállás biztosított. A márkára oly jellemző AMG-rombuszok tovább javítják a lábtartó megjelenését. A robusztus, 20 cm átmérőjű gumikerekek, valamint az egyénileg állítható első és hátsó felfüggesztés lehetővé teszik, hogy a motoros könnyedén száguldjon egyenetlen terepen. Az ergonómikusan kialakított, teleszkópos funkcióval rendelkező kormánynak köszönhetően az e-robogó egyedileg állítható bármilyen testmérethez. Az AMG logó díszíti a kormányt jobb és bal oldalon is. Az integrált csengő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy figyelmeztessék másokat jelenlétükre a városi forgalomban, a központilag elhelyezett kijelző pedig információt ad a sebességről, a töltési állapotról és a menetmódról. A Mercedes csillag az első lámpa alatt teszi teljessé a harmonikus dizájnt. A Mercedes-AMG E-Scooter fékezését vagy a csavart markolaton lévő villanymotorfék, a hátsó dobfék vagy a sárvédő lábfékje biztosítja. A forgó markolat előrefordítása aktiválja a kinetikus rekuperációs rendszert a fékezéshez és egyidejűleg tölti fel az akkumulátort. Az elöl és hátul lévő lámpák és az oldalsó fényvisszaverők mindig lehetővé teszik a sötétben való utazást.

Hasznos kiegészítő funkció a Micro App-al való csatlakoztathatóság. A Mercedes-AMG E-Scooter Bluetooth® segítségével csatlakozik egy okostelefonhoz, amely egy speciális tartóban rögzíthető a kormányra, és az alkalmazáson keresztül értékes információkkal látja el a vezetőt a sebességről, a távolságról, a menetidőről vagy az akkumulátor töltöttségi állapotáról. Az integrált navigációs rendszer a kijelzőn a legrövidebb útvonalat is mutatja a célállomáshoz. Ezenkívül az alkalmazáson keresztül közvetlenül vezérelhetők különféle funkciók, például az e-robogó lámpái vagy vezetési módja.

A könnyebb szállítás érdekében a Mercedes-AMG E-Scooter intuitív, lábbal működtethető összecsukható mechanizmussal és összecsukható fogantyúkkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egy kis autó csomagtartójába is elfér, és kényelmesen szállítható minden tömegközlekedési eszközön. Kis súlya, mindössze 14,7 kg, további előnyt jelent.

Műszaki adatok:
Súly: kb. 14,7 kg
Méretek: hossz: 1050 mm; magasság: 1085 mm; szélesség: 520 mm (összecsukva: 1050 mm; 320 mm; 145 mm)
Motor teljesítmény: 500 watt
Akkumulátor: 9,6 Ah, 450 Wh
Hatótávolság: kb. 40 km Eco / 25 km Sport mód
Max. sebesség: 20 km/h
Töltési idő: 2,1 – 3,5 óra
Gumiabroncsméret: elöl 200 mm, hátul 200 mm
Fékek: 3 (1 elöl és 2 hátul)
Fények: első és hátsó
Felfüggesztés: első és hátsó
Kijelző: igen
Közúti használatra engedélyezett: igen