Ralikrossz- és autokrossz Eb-n is indít versenyzőt a Korda Racing

    Benyó Máté személyében a ralikrossz-, Baráti Tamás révén pedig az autokrossz Európa-bajnokságon is indít versenyzőt a Korda Racing csapata, amely számos más pilóta révén a különböző magyar bajnokságokban is érdekelt lesz az idén.

    A csapat szerdán tartott inárcsi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy az Európa-bajnoki sorozatok összes viadalán tervezik indítani Benyót és Barátit, előbbi ezzel együtt a hazai bajnokságban a végső győzelemért akar harcolni a Peugeot 208 ERX típusú autóval.


    “Közös célunk, hogy az Eb-n minél több tapasztalatot szerezzünk és néhány kimagasló részeredményt már az első évben elérjünk. A kontinensbajnoki sorozatban hat versenyhelyszín lesz Európa-szerte, ebből a szezonkezdet a magyarországi Nyirád Racing Centerben április 29-30-án” – nyilatkozta Benyó, hozzátéve, hogy a hazai bajnokság a húsvéti hétvégén rajtol, és hét fordulóból áll majd.


    “Eddigi pályafutásom legkomolyabb szezonja elé nézek, ennek megfelelően a felkészülésre is nagy hangsúlyt fektettem: heti öt-hat alkalommal edzettem fizikálisan, hét-nyolc órát töltöttem el szimulátorban, és több órát foglalkoztam videós elemzésekkel” – közölte Benyó Máté.


    A tavaly az XC Crosscar kategóriában a magyar és a szlovák, valamint a Közép-európai Zóna Bajnokságban (CEZ) is első Baráti Tamás nagy kihívásként tekint az Eb-szereplésre, célja pedig rendszeresen döntőbe jutni.


    “Az idei évben rengeteg új dolgot kell megtanulnom, új autóval és ismeretlen pályákon fogok versenyezni, de elkötelezetten küzdök majd a dobogós helyezések eléréséért, hogy meghálálhassam mindenkinek a bizalmát” – jelentette ki a versenyző.


    “Ez az esztendő a csapat számára vízválasztó lesz, hiszen immár kilépünk a nemzetközi színtérre. Máté és Tomi a tudása alapján végre oda kerül, ahova való, és pontosan tudom, hogy mindketten a maximumot fogják kihozni magukból” – nyilatkozta Korda Erik, a csapat tulajdonosa, aki a hazai bajnokságokat illetően minél több bajnoki cím megszerzésében bízik.


    A magyar autó- és ralikrosszos sorozatok különböző kategóriáiban további nyolc versenyzőt indít idén a Korda Racing.