Reinhard Münster váltotta Jörg Schmidtet a Mercedes-Benz Hungária élén

2019. július 15-től Reinhard Münster (56) vette át a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetését. Az eddigi ügyvezető, Jörg Schmidt (51), aki 2016 januárja óta töltötte be a pozíciót, új megbízást kap a Daimler csoporton belül.

Az újonnan kinevezett ügyvezető Jörg Schmidt pozícióját veszi át, aki nagyban hozzájárult a Mercedes-Benz Hungária Kft. sikereihez. Az elmúlt 3,5 évben Jörg Schmidt széleskörű szakmai tapasztalata és vezetési képessége fontos szerepet játszott abban, hogy a Mercedes-Benz piacvezető pozíciót szerzett Magyarországon. A kiemelkedő üzleti eredmények mellett Schmidt egy motivált helyi csapatot és megalapozott üzleti kapcsolatokat hagy utódjára.

Reinhard Münster megtiszteltetésként tekint az új lehetőségre. „Különösen inspirálónak tartom, hogy a Mercedes-Benz már harmadik éve vezető helyen áll a prémium személygépkocsik értékesítésében Magyarországon. Célom, hogy tevékeny részt vállaljak a piaci pozíciónk további erősítésében. Ennek a kihívásnak a teljesítését a Mercedes-Benz innovatív termékportfóliója, széles modellválasztéka, valamint a növekvő és fejlődő kereskedőhálózat megléte is támogatja” – mondta Reinhard Münster.

Az új ügyvezető igazgató 30 évvel ezelőtt kezdte karrierjét a Mercedes-Benznél. Reinhard Münster szakmai pályája során számos vezető pozíciót töltött be az értékesítés, a marketing és a termékmenedzsment területén. Többek között vezető marketing és értékesítési pozíciókban dolgozott a német értékesítési részlegen valamint a tengerentúli piacokon is. Az utóbbi években a tengerentúli régió üzletfejlesztéséért is felelős volt. Ugyanakkor a magyar piacot is jól ismeri, hiszen korábban a közép- és kelet-európai régió szabályozási és üzletfejlesztési területén is dolgozott. Reinhard Münster házas és négy gyermeke van.

„Hálás vagyok Jörg elkötelezettségéért, teljesítményéért és eredményeiért. Szakértelme és vezetői képességei révén a Mercedes-Benz Hungária jelentős sikereket és értékesítési növekedést ért el a vállalat minden divíziójában: a személygépkocsik, a kishaszonjárművek, a teherautók és az alkatrészek értékesítése területén is”- mondta Matthias Lührs, a Mercedes-Benz személyautók tengerentúli értékesítésért felelős vezetője. „Örülök, hogy új vezérigazgatóként Reinhardra esett a választás, aki egy rendkívül tapasztalt menedzser az üzletfejlesztés területén, emellett kiváló eredményeket tud felmutatni eddigi munkájában. Most karrierje egy újabb, izgalmas fázisba lép, mivel Magyarország fontos,jelentős növekedési potenciállal rendelkező piacot jelent számunkra”- tette hozzá Lührs.