Remek rajtot vett az Audi Sport a WTCR FIA Túraautó Világkupa sorozat 2019-es szezonnyitóján

Az Audi Sport ügyfélsport csapatai kitűnően kezdték a WTCR FIA Túraautó Világkupa 2019-es sorozatát az RS 3 LMS versenyautóval. A Comtoyou Team Audi Sport színeiben versenyző Frédéric Vervisch most először szerezte meg a pole pozíciót és rajtolhatott az élről Marrakeshben. A harmadik futamon az Audi Sport belga pilótája végül a második helyen végzett. A Leopard Racing Team Audi Sport csapatánál versenyző pilótatársa, Jean-Karl Vernay a második versenyen szerzett második helyével tette teljessé a nagyszerű csapatteljesítményt.

“2019-ben igen kiegyensúlyozott a hét gyártó a teljesítményszintek tekintetében.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélsport programjának vezetője. “Éppen ezért még többet számít csapataink és pilótáink teljesítménye. Mindkét csapatunknak sikerült rögtön az első hétvégén dobogós helyen, trófeával zárni a versenyt. Gratulálunk hozzá!”. A szezonnyitón a pályára lépő hét versenyzőből öt rögtön pontszerző helyen zárt. Az Audi Sport első dobogós eredményét Jean-Karl Vernay szállította. A francia pilóta a harmadik helyről indult a második futamon és nem hibázott. A versenyben vezető pilóta balesetét követően már biztossá vált, hogy a 31 éves profi versenyző másodikként halad át a célvonalon. A tavalyi évben Vernay öt alkalommal állhatott dobogóra a FIA WTCR Túraautó Világkupa sorozatában. Frédéric Vervisch pedig már nyolcadik alkalommal állhatott dobogón Marokkóban FIA WTCR karrierje során. A 32 éves belga versenyző első pole pozícióját a második időmérőn szerezte meg. Az Audi RS 3 LMS számára ez volt az ötödik alkalom 2018. óta, hogy az időmérőn a legjobb időt teljesítette ebben a versenysorozatban. Az utolsó versenyen azonban Vervisch a rajt után visszaesett a harmadik helyre. Ellenfelének kiesése után pedig másodikként száguldott át a célvonalon, mindössze 0,68 másodperccel lemaradva a győztes mögött.

A nyitó hétvégén Gordon Shedden szintén az utolsó versenyen érte el legjobb helyezését. A Leopard Racing Team Audi Sport csapatának skót pilótája a tizenkettedik helyről vágott neki a versenynek és a 23 körös küzdelem során egészen a hetedik helyig küzdötte magát előre. A WTCR sorozatban a Comtoyou Team Audi Sport színeiben bemutatkozó Niels Langeveld a második és a harmadik versenyen is a 18. helyen ért célba egy számára ismeretlen pályán, mindkét futamon a 25. helyről rajtolva.

A tíz versenyhétvégéből álló FIA WTCR Túraautó Világkupa sorozat második eseményére három hét múlva kerül sor Magyarországon, a Hungaroring versenypályáján.