Rimac Nevera lett az első autó, amely átkelt Horvátország nevezetes Pelješac hídján

Horvátországban született, ápolt és virágzó vállalkozásként a Rimac Csoport büszkén ünnepelte az ország egyik legjelentősebb új mérnöki projektjének, a Pelješac-hídnak a megnyitását. A Rimac Nevera lett az első autó, amely átkelt az új, 525 millió eurós, 2140 méter hosszú hídon, amely Horvátország déli részeit az ország többi részével összeköti, és ettől délre egy keskeny Bosznia-Hercegovina sáv metszi. új híd.

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!

A Rimac Nevera az első olyan autó, amelyet Horvátországban terveztek, terveztek és gyártottak, amely homologizált az EU és az Egyesült Államok piacaira. A 150 darabos sorozatgyártásból induló Nevera első gyártási példája látványos megnyitó ünnepségen kelt át a nemrég elkészült Pelješac hídon, horvát rendszámát büszkén viselve. A kormánynál a Nevera főmérnöke, Matija Renić ült, aki egyedülállóan értékeli az új híd építése során leküzdendő mérnöki kihívások mértékét. Az első naptól kezdve részt vett a projektben, és az elmúlt két évben felügyelte a Nevera fejlesztését, gyártásba hozva a világ első teljesen elektromos hiperautóját, és ezzel egy teljesen új teljesítményautó-szegmenst hozott létre. A Nevera a világ leggyorsabban gyorsuló szériaautója, négymotoros, 1914 lóerős hajtásláncával 2 másodperc alatt gyorsítja 0-60 mérföld/óra sebességre.

A Rimac Group büszke arra, hogy az ország gazdaságának is részese lehet, először a horvátországi Mate Rimac alapította 2009-ben, és a mai napig Zágráb külvárosában található. Jelenleg több mint 1700 alkalmazottat foglalkoztat, és Európa egyik legnagyobb K+F létesítményének építését vállalja, a 100 000 m 2 -es (200 000 m 2 területen) Rimac Campusszal Zágráb külvárosában. Ez a 200 millió eurós projekt otthont ad majd a Bugatti Rimacnak és a Rimac Technologynak is, 2500 alkalmazottat foglalkoztató kapacitással, évi 50 Nevera hiperautó gyártásával, valamint több tízezer egység akkumulátorral, villanymotorral és egyebekkel a Rimac Technology ügyfelei számára.

Mate Rimac, a The Rimac Group vezérigazgatója elmondta: „A Rimac Csoport a kezdetektől fogva büszke horvát gyökereire. Teljesen elektromos hiperautónk, a Nevera a horvát partok közelében fellelhető vihartípusról kapta a nevét, és formai nyelvezetében finom bólintások találhatók a nyakkendőhöz, amelyet a horvát hadsereg tagjai népszerűsítettek a 17. században. Szeretjük látni, hogy Horvátország tovább fejlődik és növekszik, ezért büszkék vagyunk arra, hogy részt vehettünk a Pelješac híd megnyitásában – ez egy újabb projekt, amely hozzájárul az ország jövőjéhez.”

Július 26-án, kedden egy egész napos megnyitóval hivatalosan is átadták a Pelješac-hídot, amely Horvátország újkori történelmének legnagyobb hídja. A ceremónia általában nem volt gyalogos forgalom számára nyitva, a ceremónia egy 5,5 km-es futóversennyel indult, amely a híd 2,1 km-es hosszát vette át, és még aznap este élőzenei előadásokkal és látványos tűzijátékkal ért véget, beleértve a Nevera hivatalos megnyitóját. híd a közúti forgalom felé.