Rolls-Royce és a Sárkány Éve

  • A Rolls-Royce négy „Year of the Dragon” személyre szabott megbízást – három Phantom Extended és egy Cullinant – mutat be a holdújév alkalmából, február 10-től.
  • A kínai kulturális örökség csodálatos nemzetközi ünnepe, amely a világ minden tájáról élő ügyfelek számára készült
  • Az aprólékosan kivitelezett részleteket egy hagyományos sárkányszimbólum ihlette, beleértve az egyedi, kézzel festett grafikát az első utaspaneleken, mindegyik példány elkészítése több mint két hétig tart.
  • Az első sárkányábrázolás egy testreszabott Starlight Headlinerben, amelyet 677 „sztár” alkot
  • A fejtámlák finom hímzései megragadják a sárkány dinamikus megjelenését – mindegyik 5449 öltést tartalmaz, és több mint 20 órát vett igénybe.

„A Rolls-Royce Motor Cars vezető szerepet tölt be a luxusszektorban a nemzetközi kultúrák és hagyományok által ihletett termékek megalkotásában, amelyek olyan dizájnokat, motívumokat, anyagokat és színeket tartalmaznak, amelyek rezonálnak ügyfeleink számára, és valódi személyes jelentéssel bírnak. Ezek a testreszabott alkotások, amelyeket a 2024-es Sárkány éve ihletett, a kínai kultúra nemzetközi hatókörét és hatását ünneplik, amely túlmutat a nemzeti határokon. Ezért ezeket a csodálatos autókat három kontinensen élő ügyfelek számára szánják. Ezek az alkotások egyszerre kifejezik a kínai kultúra iránti tiszteletünket, és kortárs, minimalista kijelentések, összhangban a luxusfogyasztók körében világszerte tapasztalható trendekkel.”
Jonathan Simms, a Rolls-Royce Motor Cars Bespoke részlegének vezetője

A Rolls-Royce Motor Cars négy pompás „A sárkány éve” egyedi megbízást mutat be a holdújév alkalmából, amely 2024. február 10-én kezdődik. Ezeket a ritka és gyönyörű, testreszabott termékeket a Rolls-Royce otthonában tervezték és készítették el, Goodwoodban. alkotásai – három Phantom Extended modell és egy Cullinan – a kínai kultúra ünneplése a testreszabott művészi alkotás révén. Ahogy a kínai kultúra túlmutat a nemzeti határokon, úgy ezeknek az egyedi tervezésű autóknak az úti céljai átfogják a világot.

A megbízások a sárkányból merítenek ihletet, amely a hatalom, a siker és a jólét tartós és nemzetközi szimbóluma. A „Year of the Dragon” egyedi megrendelésre a Rolls-Royce Bespoke Collective a Rolls-Royce-ban korábban soha nem látott sárkány modern, minimalista kifejezését hozta létre, miközben hű és tiszteletben tartotta az eredeti formát.

EGY IKON ÚJRAÉRTELMEZÉSE: AZ EGYSZERŰSÉG MŰVÉSZETE

A „Sárkány Éve” Bespoke megrendelései közül három olyan homlokzati paneleket tartalmaz, amelyeket a sárkányformát újraértelmező, rendkívül kortárs műalkotások díszítenek. Egyedileg, egy elkötelezett Rolls-Royce művész által kézzel festett, mindegyik a vörös szín jellegzetes felfedezése, amely a jólétet és a jó szerencsét jelenti a kínai kultúrában. Mindhárom műalkotás több mint kéthetes részletes munka eredménye.

Ennek az összetett, háromdimenziós motívumnak a megalkotásához a művész a vörös több árnyalatát használta, amelyeket négy különálló szakaszban alkalmaztak egymásra. Először a szimbólum kezdeti körvonalát „tollas” technikával festették meg, hogy olyan lánghatást keltsenek, mintha a sárkány tűzbe függesztené, tükrözve annak ünnepi, ünnepi jellegét. Ezt három további réteg követte a vörös sötétebb árnyalataiban, amelyekben a művész még több részletet és mélységet adott. Mindegyik színt külön-külön keverték a vörös, fehér, sárga és barna különböző arányaiból: ez a fejlesztési folyamat önmagában három napig tartott. A négy réteg együttesen olyan valósághű 3D-hatást hoz létre, hogy a műalkotást úgy tűnik, mintha a homlokzatba vésték volna.

Az ilyen finom részletek elérése érdekében a lakkot minden egyes festékréteg után aprólékosan felvitték. A lakkozás kényes folyamat, különösen fehér alapon, mivel minden tökéletlenség – például egy kósza vörös festékrészecske – azonnal láthatóvá válik. A Rolls-Royce művésze minden egyes lakkozási fázis előtt makulátlanul megtisztított és finomra csiszolt minden kész réteget.

BELSŐ KILAKITÁS: MINIMALISTA MEGKÖZELÍTÉS

A sárkány motívum diszkréten terjed az autó belsejében. Elegánsan Phoenix Red varrással ábrázolták mind a négy ülés fejtámláján, merész kontrasztot biztosítva az ülésbőrrel, amely fekete vagy fehér színben jelenik meg. A sárkány dinamikus, folyamatos mozgás benyomását keltő megjelenése érdekében a kézműveseknek pontosan be kellett állítaniuk az öltés irányát és be kellett állítani az öltéssűrűséget. Az öltésszögek stratégiai változtatása a farok mentén javította az általános áramlást, ami a folyékonyság érzetét keltette a kialakításban. Minden hímzés 5449 öltést tartalmaz, és körülbelül 20 órát vett igénybe.

A megbízások közül háromban a hátsó Piano Black piknikasztalok a kör alakú kínai állatöv naptár minimalista ábrázolását tartalmazzák, rozsdamentes acél intarziával. Az egyes évszámokat képviselő állatok nevét a hagyományos kínai kalligráfia írja fel, a sárkányt pedig arannyal emelik ki: a központi sárkánymotívumot is arannyal ábrázolják. A negyedik autóhoz a sárkányt ábrázoló, testreszabott grafikát a Piano Black furnérral, rozsdamentes acélból építik be.

A mitikus lény legdrámaibb megnyilvánulása a Bespoke Starlight Headliner, amely kifejezetten ezekre a megbízásokra készült, és három hónapos tervezési és fejlesztési munka eredménye. A vezető- és utasülések felett 677 külön-külön elhelyezett száloptikás „csillag” absztrakt sárkánymotívumot alkot, további 667 lámpával körülvéve – mindezek kézzel történő tökéletes elhelyezése több mint 20 órányi munkát igényelt. A Rolls-Royce Sanghaji Private Office számára szánt autó a Bespoke Starlight Headliner egyedi kifejezését tartalmazza, amely vörös „csillagokat” foglal magában, merész és kortárs utalással a vörös szín szimbolikájára a kínai kultúrában.

Minden Phantom Extended megbízást egy Galéria műalkotással egészítenek ki, amelyet gondosan védenek egy tiszta üveg mögé, és amely megszakítás nélkül fut végig a homlokzaton. Szénszálból készült, dinamizmust és mozgást idéz, kiegészítve a sárkányos alkotást. A belső teret testreszabott báránygyapjú szőnyegek egészítik ki, amelyek színe tökéletesen illeszkedik a bőrborításhoz.

KÜLSŐ COACCHWORK

A Bespoke tervezői egyedi színvilágot készítettek a különböző modellekhez: kettős tónusú Cherry Red Crystal bevonattal a Selby Grey-hez, a Cullinanhoz pedig Crystal; és egy kéttónusú ezüst és cseresznyepiros vagy monolit fekete kristály bevonattal a Phantom Extended motorautó megbízásokhoz.

Mind a négy megbízás egy Bespoke edzővonalat tartalmaz, kézzel Phoenix Red festéssel, amely finoman tartalmaz egy sárkány motívumot. Minden sárkány jobbra néz, ami szimbolikusan a Keletet képviseli – a felkelő nap irányát.

„Célunk az volt, hogy a sárkány modern interpretációját alkossuk meg, megragadva a hatalom jelképének esszenciáját. A dizájn a mozgás és az energia érzetét idézi, kifejezve a sárkányt, mint hajtóerőt, mindezt olyan mélységgel és összetettséggel, hogy tükrözze parancsoló szellemét és jelenlétét. Inspiráló utazás volt Egyedi Kollektívánk számára egy ilyen jelentős ikon újraértelmezése; Testre szabott kézműveseink saját finom dimenziójukat és karakterüket adták a sárkány kifejezéséhez, bemutatva, hogyan alakítható át egyetlen terv különböző médiumokkal és kézműves technikákkal.”
Rebecca Davies, egyedi tervező, Rolls-Royce Motor Cars

CO2-KIBOCSÁTÁS ÉS FOGYASZTÁS.

  • Phantom Extended: NEDCcorr (kombinált): CO2-kibocsátás: 345 g/km; Üzemanyag-fogyasztás: 15,1 l/100 km / 18,7 mpg. WLTP (kombinált): CO2-kibocsátás: 362-348 g/km; Üzemanyag-fogyasztás: 15,9-15,2 ltr/100 km / 17,7-18,6 mpg.
  • Cullinan: NEDCcorr (kombinált): CO2-kibocsátás: 348 g/km; Üzemanyag-fogyasztás: 15,2 ltr/100 km / 18,6 mpg. WLTP (kombinált): CO2-kibocsátás: 377-368 g/km; Üzemanyag-fogyasztás: 16,5-16,1 ltr/100 km / 17,1-17,5 mpg.