A 2020-as Honda SH125i váza és futóműve + a kiegészítők

Váz és futómű

  •  Az új, nagy szakítószilárdságú, alul elvezetett acélcső váz alkalmazásával nőtt a tárolórekesz befogadóképessége
  • Az optimalizált hátsó futómű-geometria kivételes menetkomforttal ruházza fel a modellt
  • 16″-os első és hátsó kerék magabiztos és biztonságos motorozást tesz lehetővé

Az SH125i áttervezésekor két cél lebegett a Honda mérnökeinek szeme előtt: nagyobb tárolókapacitás és jobb menetkomfort. Az új, nagy szakítószilárdságú, alul elvezetett acélcső váz révén a 7 literes üzemanyagtartály az utasülés alól padló, illetve a pilóta lába alá költözhetett, azáltal alacsonyabbra került a súlypont és 10 literrel gyarapodhatott a tárolórekesz befogadóképessége. Nőtt a tengelytáv is (+13 mm-rel, 1353 mm-re), a 26º-os villaszög és a 85 mm-es utánfutás viszont nem változott, ahogy az ülésmagasság is maradt 799 mm. A motor nedvestömegét 400 g-mal sikerült visszafogni, így már csak 133,9 kg-mal mérlegel az SH125i.

 A jobb menetkomfort érdekében a motorfüggesztő és a hátsó lengőkar szögét optimalizálták, ezáltal kevésbé hatnak az elfordulás közben jelentkező erők a motorfüggesztő konzolra, egyszersmind hatékonyabb a csillapítás és könnyebb az irányítás.

A kis tömegű, 16″-os, öntött alumíniumfelni-garnitúra mindig is a könnyű kezelhetőség, a precíz kanyarvétel és a biztos egyenesfutás záloga volt, függetlenül attól, hogy milyen minőségű útburkolaton haladt a pilóta. A tapadásról 100/80-16, illetve 120/80-16 méretű, belső nélküli Michelin City Grip abroncsok gondoskodnak.

A hátsó rugóstagok előfeszítése öt lépésben állítható, rugóútjuk 83 mm, elöl pedig 33 mm-es csúszószár-átmérőjű, 89 mm-es rugóúttal felvértezett teleszkópok felelnek a kiváló menetkomfortért. Komoly fegyvertény, hogy a fékrendszer 240 mm-es, elöl három-, hátul egydugattyús nyereggel társított tárcsákra épül, a blokkolásgátló (ABS) pedig az alapfelszereltség része.

Kiegészítők

 A hagyományos túradoboz mellett áttervezett szélvédőplexit és kézvédőket is kínál a Honda, hogy még jobb lehessen az SH125i időjárás-védelme. A Smart Key intelligens kulccsal nyitható-zárható Smart túradoboz szintén fellelhető az opciós listán.