SH150i Stílus és felszereltség

  • Kortárs stílusban újrarajzolt idomzat, alacsonypadlós építésmód
  • 28 literes ülés alatti tárolórekesz
  • USB-aljzat
  • LED világítás és új LCD-műszeregység

Kifinomult és határozott – talán e két szóval érzékeltethető leginkább, milyen is lett a prémium robogók között számon tartott SH150i új idomzata. Egyedülálló kisugárzása például a LED, osztott fényszóróval és fentre helyezett irányjelzőkkel jellegzetesebbé varázsolt fejidomnak köszönhető, de sokat nyomnak a latban a precízen kidolgozott részletek is.

Még mindig vérbeli SH, így az elegáns, extravagáns megjelenéshez kimagasló használati érték társul. Az SH150i-re jellemző kompakt építésmód, alacsony padló és felegyenesedett üléspozíció elképesztően megkönnyíti a hétköznapi használatot, utóbbi például lehetővé teszi, hogy a pilóta messze maga előtt belássa a forgalmat. Ugyancsak a típus kiválóságáról árulkodik, hogy az ülés alatt hatalmas, 10 helyett immáron 18 literes, 12V-os elektromos aljzattal ellátott tárolórekesz bújik meg, ami akár egy teljes értékű bukósisak befogadására is alkalmas.

A gondosan formázott, ámde sík ülőlappal büszkélkedő nyereg nagy helyet és kényelmes utazást szavatol, miként az alacsony padló és a kis ülésmagasság is nagyban hozzájárul a gondtalan motorozásokhoz. Mivel sokan utaznak párban, az SH150i nyerge két személy számára is bőséges helyet kínál, a felhajtható, alumíniumból készülő hátsó lábtartó pedig mindig, az erős fékezéseknél is stabil platformként szolgál az utasnak.

A harmónia legyében a LED hátsó lámpa is krómozott keretet kapott, a vadonatúj LCD-műszeregység sebesség- és fordulatszámmérője körül pedig minden ellenőrzőlámpa szépen elfér, így az ABS, az Alapjárat-leállító Rendszer, a HSTC és a Smart Key visszajelzője is. A különféle beállításokon a bal oldali markolat mellett elhelyezett A és B gombbal változtathat a vezető.

Az SH150i Smart Key névre keresztelt, rádióhullámokat kibocsátó kulcsa jelet küld a robogó vezérlésének a pilóta zsebéből, nem kell tehát a kulcsnyílásba helyezni ahhoz, beindítható legyen a motor vagy kinyitható az ülés alatti tárolórekesz és az üzemanyagbetöltő-nyílás. A Smart Key szükség esetén kikapcsolható, illetve arra is képes, hogy egy pillanatra „megvillantsa” az irányjelzőket, ha érzékeli a kulcs jelenlétét.

Ha hatótávolságon belül van, a motorra szerelt gyújtáskapcsoló elfordíthatóvá válik, s megnyomásával ráadható a gyújtás, oldható a kormányzár, illetve nyitható az üzemanyagbetöltő-nyílás és az ülés alatti tárolórekesz. Ha a gyújtáskapcsoló válaszjelet kap a Smart Key-től vagy megnyomja a pilóta, kéken világítani kezd.