Sokoldalú, stílusos és fenntartható útitársnak promózzák

Opcionálisan választható tetősínjeivel, valamint utólagosan felszerelhető karosszéria-kiegészítő és utastéri alkatrészei végtelenül széles palettájával a brit prémiumgyártó első tisztán elektromos meghajtású modellje a természetbe vezető aktív kikapcsolódások és felfedezések során is tökéletes útitársnak bizonyul.

A tavasz beköszöntével nemcsak a hőmérséklet, de a szabadidős tevékenységek iránti vágy is új szintre lép. A nagyvárosok jelentette kikapcsolódási korlátokat az eredeti MINI tartozékok közül megrendelhető típus-specifikus tetősínek, illetve tároló- és szállítórendszerek segítenek hátrahagyni, az izgalmas felfedezéseket intenzív vezetési élménnyel megfűszerezve. A MINI Cooper SE (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,2 – 17,6 kWh / 100 km; kombinált energiafogyasztás (NEDC): 14,9 – 16,9 kWh / 100 km) kiváltképp fenntartható kiutat kínál a hétköznapokból, kategóriája egyetlen zéró emissziójú képviselőjeként ráadásul az opcionális extrafelszereltség részeként tetősínekkel, valamint utólagosan felszerelhető karosszéria-kiegészítőkkel és utastéri alkatrészekkel is felvértezhető. Mindez azt jelenti, hogy semmi sem állhat a tetőcsomagtartók, kerékpárok és más szabadtéri eszközök emisszió-mentes szállításának útjába.

A padlólemezébe épített nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével megtehető 203 – 234 kilométer tisztán elektromos hatótávolságával (a WLTP mérései szerint) a MINI Cooper SE ideális előfeltételekkel rendelkezik a nagyvárosi dzsungelekből kivezető új utak feltérképezéséhez. Ha pedig a sokoldalúságról és a teherbírási adottságokról esik szó, a brit prémiummárka első tisztán elektromos meghajtású modellje a belsőégésű erőforrással szerelt háromajtós MINI-hez képest egyik tekintetben sem szenved hátrányt. Csomagterének kapacitása még négy utassal a fedélzetén is 211 liter, amely a 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével 731 literre bővíthető – pont, mint a belsőégésű erőforrással szerelt háromajtós MINI-ben. Ez azonban nem minden: az eredeti MINI tartozékok közül megrendelhető tetősínekkel, illetve tároló- és szállítórendszerekkel az elektromos MINI soha korábban nem tapasztalt mennyiségű csomagot és felszerelést bír el.

Mindennek a műszaki alapját az opcionálisan választható, ám már a gyártósoron kiképzett matt fekete tetősínek adják, amelyek a MINI Cooper SE esetében is számos tároló- és szállítórendszer rögzítését teszik lehetővé – amelyek a MINI Cooper SE, a háromajtós MINI és az ötajtós MINI esetében is az eredeti MINI tartozékok végtelenül széles palettájáról rendelhetők meg. Az utólagosan felszerelhető tetőcsomagtartó például a MINI tetőbox kényelmes és biztonságos szállítását teszi lehetővé: utóbbi saját tömege mindössze 13 kilogramm, tárolókapacitása azonban nem kevesebb, mint 320 liter. A praktikus MINI tetőboxban a sportruházat és a bukósisakok, sőt még a kemping-felszerelések és piknik-kiegészítők is elférnek. A hozzávetőlegesen 1,9 méter hosszú MINI tetőboxban sífelszerelések is szállíthatók. A mélyfekete árnyalatú, MINI emblémával és csíkokkal díszített kiegészítő két oldalról nyitható és zárható.

És mivel a MINI által fémjelzett kreatív helykihasználás alól a MINI Cooper SE teteje sem kivétel, a MINI tetőbox mellett még egy kerékpárszállító kiegészítőnek is marad hely. Az eredeti MINI tartozékok közül megrendelhető kiegészítő bármekkora méretű és bármilyen típusú kerékpárt képes függőleges pozícióban rögzítve biztonságosan szállítani. Utóbbit magas szilárdságú alumíniumból készült kerékvezető, zárható szorítórendszer és két rögzítőszíj garantálja. Az eredeti MINI tartozékok közül olyan szállítórendszerek is megrendelhetők, mint például a sífelszerelés-rögzítő vagy az alumíniumból készült csomagrögzítő tálca, amelyek ugyancsak kompatibilisek a tetősínekkel.

A típus-specifikus „Travel & Comfort” rendszernek köszönhetően a MINI Cooper SE nem csupán rövid távokon, de az egész hétvégét felölelő, hosszabbra nyúló utazásokban is tökéletes partner. A rendszer fő alkotóeleme egy rögzítőtechnológia, amely az első ülések fejtámla-illesztési pontjainál rögzíthető és így számos különböző utastéri kiegészítőnek stabil támaszt biztosít. Az első ülések mögé így táblagép-tartók, fogasok és vállfák is felhelyezhetők.

A „Travel & Comfort” rendszerhez lehajtható asztal is csatlakoztatható, amely így munkaállomásnak és tárolófelületnek is alkalmas. Az asztal magassága és dőlésszöge igény szerint állítható, kihajtható pohártartójával pedig az italokat is biztonságosan tartja. A MINI Cooper SE hátsó ülésein jelentkező türelmetlenség és unalom elleni küzdelem tökéletes ellenszere lehet az univerzális táblagép-tartó, amelybe 7” és 11” képernyő-átmérő közötti méretű táblagépek könnyedén behelyezhetők. A rögzítőtechnológia garantálja a táblagép biztonságos rögzítését és ergonómiailag optimális pozícióját, játszi könnyedségűvé téve a személyre szabott szórakoztató tartalmak elindítását a hátsó üléseken utazók számára.