Sokrétű használat és nyugodtabb, szabadabb közlekedés

A HÉTKÖZNAPOKBAN ELEKTROMOS, SZÜKSÉG ESETÉN PEDIG HAGYOMÁNYOS MEGHAJTÁS

Az új C5 Aircross Hybrid SUV nem ismer korlátokat: a legkülönbözőbb használati feltételekhez, a mindennapos és a váratlan helyzetekhez is szabadon képes alkalmazkodni. A hibrid technológia jóvoltából hangtalanul indul és gurul az autó, egy gramm szén-dioxiddal sem szennyezzük a levegőt, és max. 135 km/h sebességgel akár 50 km-ti is megtehetünk ZEV üzemmódban, ami a mindennapos utak többségéhez bőven elegendő. Akár egy egész héten át ingázhatunk a belső égésű motor igénybevétele nélkül, miközben igény szerint otthon, a munkahelyünkön vagy nyilvános töltőállomáson töltjük az akkumulátort.

Amellett, hogy napi szinten élvezzük a CO2-kibocsátástól mentes elektromos vezetés örömét és az ezzel járó nem kevés megtakarítást, a tisztán elektromos üzemmódnak köszönhetően egyben a városok korlátozott forgalmú övezeteibe is behajthatunk, ahonnan a hagyományos meghajtású járművek egyre inkább ki vannak tiltva. A hibrid technológia tehát országúton és autópályán egyaránt fokozott mobilitást biztosít, akár naponta megtett kisebb távokról, akár hosszú utazásokról legyen szó.

Az érintőképernyő kezelőfelületéről elérhető speciális ë-Save funkció lehetővé teszi, hogy a vezető felkészüljön az utazásra és villamos energiát tartalékoljon (10 km, 20 km vagy a teljes feltöltésnek megfelelő hatótáv), melyet menet közben bármikor felhasználhat (például városon áthaladva vagy oda megérkezve).

Az ügyfelek így mindkét energiaforrás előnyeit élvezhetik: a mindennapos utakhoz ideális 50 km-esi hatótávnak köszönhetően a hétköznapokban bátran közlekedhetnekelektromos üzemmódban, de a hosszabb hétvégi kirándulások vagy nyaralások miatt sem kell aggódniuk, illetve a töltéssel bajlódniuk, hiszen ilyenkor a gazdaságos és nagy teljesítményű belső égésű motorra hagyatkozhatnak.

És hogy teljes legyen a nyugalmunk, az akkumulátorra – 70% töltőkapacitás erejéig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik.