Sportos, stílusos, takarékos – és először elektromos az új Opel Corsa

Az új, 4,06 méter hosszú Opel Corsa modernebb, dinamikusabb és hatékonyabb, mint valaha. Különösen gazdaságos benzin- és dízelmotorjainak teljesítményskálája 55 kW/75 LE és 96 kW/130 LE közötti. (NEDC5-fogyasztás városban 5,4-3,7 l/100 km, országúton 4,1-2,9 l/100 km, kombinált 4,6-3,2 l/100 km, 105-85 g/km CO2; WLTP6-fogyasztás: kombinált 6,4-4,0 l/100 km, 144-104 g/km CO2). Emellett a bestseller hatodik generációja először foglal magában akkumulátoros-elektromos változatot is: a Corsa-e akkuja 50 kilowattórás, teljesítménye 100 kW/136 LE, hatótávja eléri a 330 kilométert (WLTP)1. Valamennyi hajtómű-opcióban közös az élvezetes vezetés, a takarékos fogyasztás és a példás emisszió, egészen a Corsa-e nulla károsanyag-kibocsátásáig.

A sportos összbenyomáshoz illik a következetes súlycsökkentés – a legkönnyebb Corsa alatta marad az ezer kilónak – és a vezető alacsonyabb pozíciója, nem kevésbé a finoman hangolt futóművel járó precíz kormányzás, nagyfokú aktív és passzív biztonság. Az új Corsába olyan technika és asszisztensek vonulnak be, amelyet csak magasabb osztályú járművekből ismertek a vevők. Valódi fénypont az adaptív, vakításmentes IntelliLux LED® mátrixvilágítás, amelyet először kínál az Opel a főáramú kiskategóriában. A Corsa további újdonsága a szenzoros oldalvédelem, a 180 fokos panoráma-tolatókamera, az automatikus parkolóasszisztens és szériában a frontális ütközésveszélyre figyelmeztetés, automatikus vészfékezéssel és gyalogosfelismeréssel, valamint az intelligens sebességszabályozó és a sávtartó asszisztens.

A Corsa vezetőjét és utasait a lehető legjobban csatlakoztatja és szórakoztatja az új infotainment-kínálat: multimédiás rádió, Multimedia Navi hétcolos színes érintőképernyővel, Multimedia Navi Pro csúcskészülék tízcolossal, illetve a Corsa-e teljesen digitalizált vezetőhelye. Kívánságra kapható a Corsához az új „Opel Connect“ telematikai szolgáltatás, élő navigációval, segélyhívás közvetlen elérésével és sok egyéb funkcióval.