Sportosan feltűnő

A külső megjelenés

Számos külső formatervezési részlet árulkodik az Audi SQ5 TDI sportos karakteréről. A feltűnő lökhárítókon kaptak helyet elől az S-specifikus légbeömlő nyílások, hátul pedig a méhsejt-mintázatú betéttel kiformált diffúzor. A singleframe hűtőrács kettős alumíniumlamellákat és matt Twilight-szürke díszítőelemeket kapott, míg a vörös rombusz és az S-embléma számos helyen visszaköszönve hangsúlyozza tovább az autó különleges karakterét.

Az Audi SQ5 TDI esetében a fényszórók és a hátsó lámpák is a szériafelszereltség részeként LED-technológiával érkeznek. A dinamikus irányjelzők elől és hátul pedig gondoskodnak a félreérthetetlen jelzésekről. A külső visszapillantó tükrök házainak borítása és a diffúzor lezárása fényes, alumíniumoptikájú felületekkel történt, míg az ajtóknak a karosszéria színére fényezett díszlécei a sportos karaktert erősítik. A Párduc fekete (panther black) egyedi fényezés kizárólag az Audi SQ5 TDI modellhez választható.

Elegáns környezet: a belső tér
A sötét tónusú beltér a vezetőt és utasait az exkluzív, S emblémával ellátott, megvilágított küszöblécekkel köszönti. A bőr kormánykerék és a sportülések kontrasztárnyaltú díszvarrásai dinamikus és elegáns hangulatot sugároznak. A bőr és Alcantara S sportülések opcionálisan rombuszmintában steppelt finom nappabőrbevonatot is kaphatnak, amelyet pneumatikus masszázsfunkció egészíthet ki. Szériafelszereltségként csiszolt alumínium betétekkel érkezik az autó, opcionálisan azonban elegáns fa dekor vagy exkluzív szénszálas betétek is rendelhetők. A kormányon található váltókarok alumínium optikájú bevonatot kaptak, a pedálokon és a lábtartón található berakások rozsdamentes acél kivitelben készültek.

Kívánságra a három részre osztott Plusz hátsó ülés hosszirányban, illetve támlái dőlésszögében is állítható. Alaphelyzetben a csomagtartó térfogata 550 liter, míg teljesen lehajtott hátsó támlákkal egészen 1550 literig bővíthető.

Felszereltség
A szériafelszereltség része a 20 col peremátmérőjű, 5 duplaküllős “Csillag” dizájn szerinti alumíniumöntvény keréktárcsák, a LED-fényszórók és a lengéscsillapítók karakterisztikájának S-specifikus szabályozása. A nyolcfokozatú tiptronic sebességváltó, a quattro állandó összkerékhajtás, a bőr/Alcantara bevonatú sportülések és a háromküllős bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék szintén az alapfelszereltség részét képezik.  Az új Audi SQ5 3.0 TDI 2019. nyarán érkezik a kereskedésekbe 67 750 eurós alapáron.