Suzuki újdonságok az 57. Genovai Hajókiállításon

Bemutatkozik a DF100B, a 100 LE kategória legkönnyebb motorja

A Suzuki közismerten könnyű és kompakt négyütemű hajómotorokat készít, és ezek a jelzők az új DF100B motorra is illenek. Figyelmét erre a jelentős középkategóriás szektorra fordítva a Suzuki megalkotta a jelenleg kapható legkönnyebb 100 lóerős hajómotort.

A mindössze 157 kg tömegű új DF100B 25 kg-mal könnyebb, mint a korábbi DF100A, és 6 kg-mal könnyebb versenytársánál, így képes egészen különböző súlyú és méretű hajók meghajtására.

A Suzuki az új DF100B hajómotor tervezésekor a DF70A/80A/90A típusokban már jól bevált 1502 köbcentiméteres motoregységet vette alapul. Ez a típus azonban még annál is többet tud: például továbbfejlesztett ECM motorvezérlést kínál, és vízérzékelő üzemanyagszűrővel is rendelkezik. A vízérzékelő üzemanyagszűrő gondoskodik a motor védelméről, mivel hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha víz került a motorba.

Az új típus fekete (Pearl Nebular Black) és fehér (Cool White) színben kapható, és megjelenésének exkluzivitást kölcsönöz a 3D ezüst „S” embléma. A korábbi DF100A típus az új DF100B mellett továbbra is kapható, így az ügyfelek eldönthetik, hogy igényeiknek melyik 100 lóerős motor felel meg leginkább.

A DF25A és a DF30A hajómotorok mostantól fehér (Cool White) színben is elérhetőek

Az ügyfelek igényeinek megfelelően a Suzuki kategóriavezető 25 és 30 lóerős motorjai mostantól fehér (Cool White) színben is kaphatóak, így a vásárlók választhatnak a fekete (Pearl Nebular Black) és a fehér (Cool White) színek között, hogy a hajójukhoz színben illő motort választhassanak.

Daisuke Kawatari, a Suzuki Motor Corporation európai hajózási üzletág igazgatója szerint „innovatív termékfejlesztésünk nagyszerű lendülettel halad, szeretnénk minden piaci szereplő számára a legjobb négyütemű hajómotort megalkotni. Büszkék vagyunk arra, hogy újabb és újabb kategóriavezető hajómotorokkal jelenünk meg a piacon, és reagálni tudunk a felmerülő ügyféligényekre. Biztos vagyok abban, hogy az új típusok Európa-szerte rendkívül népszerűek lesznek, és hozzájárulnak, hogy a Suzuki minden szempontból a kiemelkedő hajómotorok gyártójaként is öregbítse hírnevét.”


Megjegyzés

A Suzuki hajómotor-családját alkotó motorjait már a kezdetektől fogva a vízi használatra tervezték és fejlesztették ki. A Suzuki összes négyütemű hajómotorja csendes üzemű, és az innovatív technológiáinak köszönhetően a teljesítmény feláldozása nélkül biztosítja az üzemanyag-hatékony működést. A könnyű és hordozható DF2.5 motortól kezdve a díjnyertes DF350A motorig bezárólag a Suzuki minden alkalmazási területre kitűnő és kiválóan megfelelő hajómotort kínál.