Szállj fel az autóbuszra, a 32-es csak rád vár!

Ezúttal a 32-es buszon akcióztak a rendőrök

Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A rendőrök legutóbb a 32-es buszvonalat ellenőrizték, és továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal 2022. február 22-én, kedden ellenőrizték a 32-es buszt, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét.

Az akció során a rendőrök elfogtak egy nőt, mert nem fizetett be egy pénzbírságot. Egy férfit kábítószer-fogyasztás gyanúja, két személyt pedig koldulás szabálysértés miatt előállítottak. Tilosban várakozás miatt egy esetben szabálysértési feljelentést tettek, két köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki, míg két emberhez mentőt hívtak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

A február 22-i ellenőrzésről készült videót ezen a linken lehet megnézni.

Budapesti Közlekedési Központ