Szeptember 9. – Elektromos Autók Világnapja

Közel egy hónapos, ingyenes próba lehetőséggel népszerűsíti az elektromos autózást a hazai szolgáltató

Az EU döntése értelmében már csak 13 év van hátra a „szép új jövőig” – azaz 2035-től már csak és kizárólag nulla szén-dioxid-kibocsátású járművek kerülhetnek kereskedelmi forgalomba a kontinensen. Egyedülálló akcióval hívja fel az Elektromos Autók Világnapján (szeptember 9.) Magyarország első és egyetlen teljesen elektromos gépjármű flottát üzemeltető autómegosztó szolgáltatója a fővárosi autózók figyelmét az elektromos autóra való váltás közelgő időszerűségére – ennek során bárki regisztrációs díj nélkül 30 percig ingyen vezetheti a flotta járműveit. 

13 év maradt hátra abból a világból, amit ismertünk –  2035 után ugyanis fokozatosan eltűnnek majd a „benzinfaló szörnyek” a közutakról. Bár Olaszország, Szlovákia és még néhány ország későbbre szerette volna ezt a határidőt kitolni, végül a kontinens legnagyobb autógyártójának és egyben piacának számító Németország javaslata került elfogadásra: 13 év múlva kizárólag zéró szén-dioxid-kibocsátású autókat lehet majd kereskedelmi forgalomba helyezni.

A GreenGo mindenki előtt, lassan 6 éve letette a voksát amellett, hogy kizárólag az elektromos autózás jelentheti a városi közlekedés jövőjét. Az autós közlekedésben ez biztosítja ugyanis a legkevesebb CO2 kibocsátást, és a legkisebb lég- és zajszennyezést. Egyszóval szinte mindent, ami élhetőbbé teszi a városi életünket.

Sokakat foglalkoztat, hogy milyen lehet elektromos autót vezetni, de a hétköznapokban nem nyílik módjuk arra, hogy azt kipróbálják. Ezen kíván segíteni a GreenGo azzal, hogy októberben több héten át regisztrációs díj megfizetése nélkül, valamint az átlagos utazási időnél is hosszabb, 30 perces ingyenes vezetéssel támogatja, hogy minél többen üljenek át a benzines vagy dízel meghajtású gépjárműveikből a flotta elektromos autóiba, és tapasztalják meg az elektromos autózás életérzését.

– A GreenGo mindig is elkötelezett volt az elektromos autózás ügye és annak népszerűsítése mellett. Ezzel az ajánlattal is azt szeretnénk elérni, hogy minél többen kipróbálhassák, milyen érzés elektromos autót vezetni, milyen az, amikor személyesen is hozzájárulunk ahhoz, hogy javuljon a főváros levegőjének minősége – nyilatkozta Ádám Boglárka a GreenGo vezérigazgatója. 

Az októberi akció részletei hamarosan elérhetőek a GreenGo honlapján.