Takarékos motorok

Ütőképes és vonzó modellválaszték, takarékos motorokkal

Az új SUV PEUGEOT 5008 modellpalettája tökéletes összhangban van a két évvel ezelőtt meghirdetett márkastratégiával, és a legutóbbi Peugeot típusok kínálatának felépítését követi:

 • három « mainstream » felszereltségi szint (Access, Active, Allure)

 • a felsőkategóriás és sportos GT Line kiadás

 • a dinamikus és exkluzív GT változat

Az optimális járműfelépítésből adódó előnyöknek köszönhetően az új PEUGEOT 5008 SUV bármely motorizáció és felszereltségi szint esetén kitűnő teljesítményeket nyújt. Az optimalizált felépítés egyik legfontosabb hozadéka a tömeg terén elért áttörés. Az új EMP2 platform kedvező hatásai, valamint a minden szinten megvalósított tömeg/funkcionalitás és külső megjelenés/hatékonyság arányainak tényleges javítása következtében az előző nemzedékhez képest átlagosan 95 kg-ot sikerült lefaragni a modell súlyából. De ez még nem minden: az áramvonalas formaterv, valamint a karosszéria méretének optimalizálása kitűnő légellenállást eredményezett, ami a kategória egyik legjobbja. A 17 és 18 colos, ultra alacsony gördülési ellenállású abroncsok, illetve a Michelin által kifejlesztett, 19 colos, slimline (205 55 R19 méretben) gumik tovább fokozzák az 5008 hatékonyságát.

Európában mindezek az erények, a különösen takarékos és hatékony Euro6.1 benzines és dízelmotorokkal karöltve hozzájárulnak ahhoz, hogy az új PEUGEOT 5008 SUV mértékadó ajánlatként jelenjen meg a C szegmens hétszemélyes nagy szabadidő-autói között.

A választékban szereplő valamennyi benzines és dízelmotor a kategória legjobbja címmel büszkélkedhet saját teljesítménykategóriájában! A benzinesek CO2-kibocsátási értéke 115 grammról indul km-ként, míg a dízeleké, a BlueHDi technikának köszönhetően, mindössze 105 grammról.

A kínálat négy benzinmotorja:

 • az 1.2L PureTech 130 S&S, hatfokozatú manuális váltóval, standard kivitelben (CO2-kibocsátása 117 g/km), rendkívül alacsony fogyasztás jellemzi (CO2-kibocsátása 115 g/km de CO2)

 • az 1.2L PureTech 130 S&S, EAT6 (CO2-kibocsátása 120 g/km)

 • az 1.6L THP 165 S&S EAT6 (CO2-kibocsátása 133 g/km)

A dízeleket hat típus képviseli (országtól függően):

 • az 1.6L BlueHDi 100 S&S, ötfokozatú manuális váltóval (CO2-kibocsátása 106 g/km)

 • az 1.6L BlueHDi 120 S&S, ötfokozatú manuális váltóval (CO2-kibocsátása 108 g/km), rendkívül alacsony fogyasztás jellemzi (CO2-kibocsátása 105 g/km)

 • az 1.6L BlueHDi 120 S&S EAT6 (CO2-kibocsátása 112 g/km)

 • a 2.0L BlueHDi 150 S&S, hatfokozatú manuális váltóval (CO2-kibocsátása 118 g/km)

 • 2.0L BlueHDi 180 S&S EAT6 (CO2-kibocsátása 124 g/km).

Ez utóbbi kizárólag a felsőkategóriás és dinamikus GT változatba rendelhető.

A PEUGEOT innovatív megoldásai a városi mobilitás terén

A PEUGEOT azon gyártók egyike, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy újító szellemű megoldásokkal válaszoljanak az olyan égető kérdésekre, mint a belvárosok egyre nehezebb megközelíthetősége. Ennek szellemében fejlesztette ki a márka az e-Kick elektromos rásegítésű és összecsukható robogót, amelyet idén májusban az új PEUGEOT 3008 szabadidő-autó leleplezése alkalmából mutatott be.

A PEUGEOT és a robogók gyártásában a világ legjobbjai közé tartozó MICRO vállalat által közösen kifejlesztett, kettős márkanévvel fémjelzett e-Kick tökéletesen megtalálja a helyét az új PEUGEOT 3008 és 5008 szabadidő-autók csomagtartójában a kivehető akkucsomaggal és a dokkolóval együtt, amely lehetővé teszi, hogy bármikor rendelkezésre álljon, amikor csak szükség van rá.

Ám ez még nem minden! Az új PEUGEOT 5008 szabadidő-autóval együtt mutatja be a márka az e-Bike eF01 elektromos rásegítésű, összecsukható kerékpárt, amely nemcsak szembeötlően modern formatervével, hanem könnyű kezelhetőségével és egyszerű tárolásával is lenyűgöz. Az e-Kickhez hasonlóan az e-Bike praktikusan elhelyezhető az új PEUGEOT 5008 SUV csomagterében kialakított dokkolóban.

Nem mindennapi ajánlat ez olyan gépkocsi tulajdonosoknak, akik az autó mellé szívesen választanak kiegészítő közlekedési megoldást úti céljuk zökkenőmentes, korlátok nélküli eléréséhez. Annál is inkább jó választás ez, mert mindkét eszközt bevihetjük a MYPEUGEOT mobil alkalmazásba, amely valós időben mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét, a megtehető hatótávot, az időjárási információkat és a navigációs utasításokat. Ez az ötletes eszköz gyökeresen megváltoztatja a városi emberek életét. Vége a korlátoknak, éljen a szabadság!

Gyártás Franciaországban

Az új PEUGEOT 5008 szabadidő-autót Rennes (Franciaország) üzemében gyártják, a modellekhez szükséges összes hajtásláncot pedig szintén francia földön, Trémery és Douvrin gyáraiban állítják elő. Ezzel a modell kiérdemelte a « Garantáltan Franciaországi Eredetű » termékeknek járó címkét.

Peugeot 5008 képgaléria (1.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (2.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (3.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (4.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (5.) >>>