Tassi Attila megszerezte első pontjait a WTCR-ben

Szép eredményekkel zárta a WTCR első versenyhétvégéjét a HELL ENERGY támogatott Honda csapat: Tassi Attiláé volt a leggyorsabb kör a szombati napon a marrákesi versenypályán, ahol még sosem járt azelőtt, vasárnap pedig pontszerző helyig jutott a harmadik futamon, míg Tiago Monteiro a 4. helyet szerezte meg a vasárnapi időmérőn.

A magyar túraautó-versenyző, Tassi Attila, teljesítette élete első versenyhétvégéjét a WTCR szezonban. A számára eddig még idegen pályán próbált helytállni Marokkóban az elmúlt két napban, ahol számos technikai nehézség állta útját, de töretlen próbálkozásai végül kifizetődtek.

„Nagyon jól érzem magam a WTCR közegben, de az biztos, hogy nem véletlenül kapta a mezőny a „supergrid” elnevezést. Nagyon erős versenyzők gyűltek össze idén, teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni a következő pillanatban, ki veszi át a vezetést. Izgalmas kihívásnak tartom, hogy itt versenyezhetek, szerintem rengeteget fogok tudni tanulni és fejlődni ilyen versenytársak mellett, de azért jó lenne, legalább egyszer győzni is.” – mondta Tassi Attila.

A KCMG Honda versenyzője így látta a szombati napot:

„Még soha nem voltam a marrákesi pályán, ezért minden új volt számomra. Ennek ellenére is jól sikerültek a szabadedzések, enyém lett a leggyorsabb kör is, ezért nagyon bizakodóan kezdtünk neki a szombati időmérőnek. Az eleje jól is sikerült – használt gumival tettem meg egy gyors kört, aztán amikor megkezdtem a következő kört az új gumival, két versenytársam közé keveredtem, lecsúsztam a pályáról és a rázókőre kerültem. Ezután éreztem, hogy valami nincs rendben az autóval, többször kiálltam, hogy a szerelők rájöjjenek, mi a hiba, de már csak az időmérő vége előtt 10 perccel derült ki, hogy eltört a splitterem, így már nem tudtam visszamenni a pályára. Szóval lényegében egy mért kört sem tudtam menni az új gumival, emiatt sajnos a mezőny végéről kellett kezdenem az első futamot. Eléggé csalódott voltam, mert szerintem, ha nem sérül meg az autóm, sikerült volna az első 15-be kerülni. Azért nem estünk kétségbe, hiszen ez még csak az első nap volt. Úgy döntöttünk, hogy ha már így alakult, akkor az első futamon az információszerzés lesz a cél, ami úgy érzem sikerült is, viszont állandóan fékproblémáim voltak, aztán eltört az első stabilizátorom, szóval nem volt könnyű dolgom, de bíztam benne, hogy vasárnap az új lehetőségek több sikert hoznak.”

A HELL ENERGY szponzoráltjának a vasárnapi időmérő edzésen mért ideje nem sokkal maradt el az élmezőnytől, viszont így is csak a 22. rajtkockát tudta megszerezni. A hétvége második futamán végül a 21. helyről rajtolva a 20. helyet érte el, míg a harmadik futamon végre lehetősége volt megmutatni, mit tud, és egészen a 11. helyig jutott, amivel 5 pontot szerzett a bajnokságban.

„A vasárnapi időmérőn 1 másodpercet sikerült javítanom a szombati eredményemhez képest, amit az első mért körben tudtam teljesíteni, mivel összesen háromszor sikerült pályára lépni új gumikkal, de ebből egyszer Full Course Yellow volt érvényben, a második alkalommal pedig Panis lassan haladt előttem. Már nem volt lehetőségem javítani az időmön, de nagyon szoros volt a verseny, mindössze 0.3 másodperc kellett volna ahhoz, hogy benne legyek az első 12-ben, sőt, volt olyan időszak, amikor 0.1 másodperc volt a hátrányom. Ez kicsit megnyugtat, mert valamennyire azért megmutatja a képességeimet, viszont az is jól látszik, hogy nagyon erős a mezőny. A harmadik futamon sikerült jól elrajtolnom, de már ott is az előzéseknél kicsit sérült az autóm, így a versenyen végig nagyon kellett figyelnem a fékre és a gumikra is. Nagyon örülök, hogy a harmadik futamon végre bekerültem a top 12-be és pontot tudtam szerezni. Így azért elégedettebben hagyom el a marokkói pályát.” – mondta a fiatal versenyző.

Tassi csapattársa, Tiago Monteiro, bravúrosan szerepelt a vasárnapi időmérőn. A nagy visszatérő pilótán nem hagyott nyomot az elmúlt 1,5 év, amit versenyzés nélkül töltött: a Q3-ban a 4. helyet szerezte meg, így a második, fordított rajtrácsos futamon a 7. rajtkockából indulva a 8. helyen ért célba, a harmadik futam rajtja után nem sokkal azonban egy ütközés következtében kiesett, így a 24. helyen zárta a versenyt.

A szezon következő állomása: Április 26-28., Hungaroring