Tassi két dobogós helyezéssel térne haza Thaiföldről

Thaiföldre látogatott a TCR nemzetközi túraautó-bajnokság mezőnye, és a bajnoki cím magyar esélyese, Tassi Attila az ötödik helyet szerezte meg az időmérőn. A M1RA pilótája így mindkét futamon a dobogóért szállhat harcba vasárnap.

Hosszú nyári szünet után folytatódott a TCR nemzetközi túraautó-bajnokság, hiszen legutóbb július 8-9-én jött össze a mezőny a németországi Oscherslebenben. A M1RA bajnoki címre esélyes pilótájának, Tassi Attilának azonban nem teltek eseménytelenül a versenyek nélküli hetek sem, hiszen online szimulátor-bajnokságokban gyakorolt, Spanyolországban pedig egy nyelvtanfolyamon is részt vett. Azért a pihenésből is kijutott neki: Roberto Colciago hívására együtt nyaraltak Olaszországban csapattársa hajóján.

Ezúttal Thaiföldön Colciago nélkül állt fel a M1RA, a bajnokságban Tassi mögött a harmadik helyen álló versenyzőnek ugyanis nem gyógyult meg az oscherslebeni balesetében eltört bordája. A helyére a csapattulajdonos Michelisz Norbert és a mindössze 16 éves Giacomo Altoe csatlakozott a M1RA-hoz, így Tassi két új csapattárssal az oldalán indult Buriramban. Michelisszel a Hungaroringen már versenyeztek együtt, akkor Tassi mindkét futamot megnyerte.

„Az egész csapatnak, de személy szerint nekem is nagyon hiányzik Roby, mert jóban vagyunk, rendkívül kedvelem őt, és eddig minden közös verseny szuper volt. Sajnálom, hogy most nem lehet itt velünk, mert ez sem neki, sem a csapatnak nem jó. Szerencsére Norbi be tudott ugrani, ami Roberto hiányában különösen fontos segítség, és Giacomóval együtt hárman vagyunk, így több információ áll rendelkezésünkre, hatékonyan tudunk dolgozni” – fogalmazott a szombati időmérő előtt a M1RA-n belül is jól észrevehető, HELL-designba boruló Hondát vezető Tassi Attila.

A bajnokság második helyén, az éllovas francia Jean-Karl Vernay mögött csak két ponttal lemaradó 18 éves magyar pilóta gond nélkül, a harmadik helyen jutott tovább az időmérő második szakaszába Buriramban, amelyben már csak a legjobb 12 vett részt. Végül Tassi az ötödik helyre kvalifikálta magát, csapattársai közül Michelisz Norbert a harmadik, Giacomo Altoe a hetedik lett.

„Összességében elégedett vagyok az időmérős helyezésemmel, főleg azért, mert ott vagyok Vernay mögött, így mindkét futamon közvetlenül megküzdhetek vele. Úgy érzem, hogy sokat fejlődtünk a szabadedzések után a beállításokkal, mégis támadt egy kis hiányérzetem, mert bennem maradt kb. másfél tized, ami most számított volna. Az első Q2-es gyors körömet törölték pályaelhagyás miatt, és ezután rádión rám szóltak, hogy csak egy gyors körre maradt lehetőségem, abból kell megoldani a helyzetet. Emiatt volt rajtam nyomás, és annak egyrészt örülök, hogy ezt tudtam kezelni, hiszen gyorsabb voltam, mint előtte az elvett körömben, másrészt viszont az egyes kanyarban volt egy hibám, ott ment el az a másfél tized. Ezt leszámítva örülök az eredménynek, mert egy-egy jó rajttal mindkét futamon lehet esélyem a dobogóra” – értékelt Tassi Attila, aki az első vasárnapi futamon az az ötödik, a fordított rajtrácsos másodikon a hatodik helyről rajtolhat magyar idő szerint 9:30-kor, majd 11:05-kor.