Tényleg még sportosabb kupéval készül a Lexus?

A napokban titokzatos prototípust tesztelt a németországi Nürburgringen a Lexus. Az álca alatt a modell gyanúsan domborodik olyan pontokon, ahol még az eddig ismert, eleve agresszív RC F sem…

Az elmúlt hetekben egymást érték a sportos Lexus modellekről szóló hírek: a GS F és az LC F után esélyesnek látszik az LS széria első valódi versenykivitele, az LS F is. A legfrissebb beszámoló azonban nem feltételezés, hanem tény – még ha modellel kapcsolatos konkrét információk nem is állnak rendelkezésre. Az Autoblog fotósa ugyanis különösen dinamikus Lexus kupét kapott le a Nürburgringen.

Ezzel nem is volna baj, csakhogy az RC F már két éve megvásárolható modell: 5.0 literes V8-as motorja 477 lóerőt ad le percenkénti 7100-as fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka 530 Nm 4800/percnél. Az autó 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebessége 270 km/h – tehát határozottan és ütőképesen brutális.
Álcafóliát viszont nem véletlenül ragasztanak a nürburgringi tesztautókra, és mivel a vonalakat összekuszáló foltok alatt is jól látszik, hogy a jelenleginél is nagyobb légterelő meredezik hátul, illetve az is egyértelmű, hogy hátul megnövelték a nyomtávot, valamint a hátsó lökhárítót és benne a diffúzort is módosították, egyetlen logikus következtetés marad: a Lexus még egyet teker az RC F-en, és egy igazi vadállattal rukkol elő.
Hogy az új változat csupán futóművében és aerodinamikai jellemzőiben tud majd többet az RC F-nél, vagy a motorteljesítményt is megemelték, egyelőre nem tudni. Mindenestre annak fényében, hogy a cikkünk elején említett, jövőre bemutatkozó LC F minden bizonnyal 500 lóerő fölötti teljesítményre lesz képes, nem csodálkoznánk, ha kistestvére nagyobb izmokat növesztene.
Mindez azonban egyelőre rejtély. Az viszont valószínű, hogy a modell hamarosan bemutatkozik: a nürburgringi finomhangolásokat rendszerint a fejlesztés végső fázisára időzítik a gyártók.
Fotók: Lexus