Tovább bővül az MVM Partner töltőkút hálózata

Az MVM Partner Zrt. újabb elektromos töltőállomást helyez üzembe, így az általa létesített töltőpontok száma már több mint félszáz. A Tornai Pincészet Somló-hegyi birtokán létesített gyorstöltő tovább növeli Nyugat-Magyarország átjárhatóságát.

Az MVM Partner Zrt. és a Tornai Pincészet stratégiai együttműködése keretében két töltőponttal szerelt AC töltőállomást helyez üzembe az energetikai cég. A telepített állomás 2 db Typ2 aljzattal, 2x22kW teljesítménnyel üzemel, amely egy átlagos kapacitású akkumulátort 1-3 óra alatt tölt fel, szemben a hagyományos töltési módok 6-8 órás idejével. A Somlón található legnagyobb családi pincészettel közösen átadott töltési lehetőség újabb lépést jelent, mind az energiatudatos gasztro-turizmus fejlesztésben, mind pedig az elektromos közlekedés terjedésében.

Az MVM Partner Zrt. újabb elektromos közlekedéshez kapcsolódó beruházása a turisztikai és gasztronómiai szektort egyaránt érinti. Az e-töltőállomások vonzóbbá varázsolják a vendéglátóhelyeket, így a vendégek kompromisszumok nélkül élvezhetik az egyedülálló természeti és kulturális értékekben gazdag hazai környezetet. „Az MVM Csoport kereskedelmi leányvállalata, az MVM Partner Zrt. már a hazai elektromos közlekedés kezdetekor felismerte az új területben rejlő lehetőségeket és aktív szerepet vállalt az elektromos autózás elterjedésének elősegítésében. Ezt a tendenciát erősíti tovább az MVM Csoport stratégiája is, amely célként fogalmazza meg, hogy Magyarország akadály nélkül átjárhatóvá váljon elektromos járművel. Arra törekszünk, hogy megkerülhetetlen szereplővé váljunk a hazai elektromobilitás területén” – mondta el Tóbiás János, az MVM Partner Zrt. háttérműveleti osztályvezetője.

A Tornai Pincészet a Somló hegy rendkívül gazdag kultúrájának modern gyarapítója. Mottónk: Tisztaság gondolatokban, emberi kapcsolatokban, környezetben. Ez ad alapot ahhoz, hogy a hozzánk érkező, borainkat kóstolva, a levegőbe szippantva gazdagodjon a Somló értékeiből. E varázslatos hely nem a miénk. Elődeinktől kaptuk, utódainknak adjuk tovább. Megőrizni, gyarapítani segít az MVM Partner Zrt. és a Tornai Pincészet együttműködése, mert a tiszta környezet, a Hegy és persze a jó borok friss gondolatokkal, boldogabban engedik útjára az ide érkezőt” – fejtette ki Tornai Tamás, a pincészet tulajdonos ügyvezető igazgatója.

Évről évre gyarapodik hazánkban az elektromos hajtású járműveket használók köre, amelyhez az energiaszektorban fontos szerepet betöltő MVM Partner Zrt. töltő-infrastruktúra hálózat fejlesztése is hozzájárul. Az MVM Partner hamar felismerte az e-mobilitás fontosságát, az elsők között, 2012-ben kezdte meg tevékenységét a szegmensben.