Továbbra is örömmel közösködik a Merdzsó és a Bömös

A BMW Group és a Daimler Mobility AG a nyereséges növekedés pályáján tartja közös mobilitási szolgáltatásait

A két vállalatcsoport autómegosztásra összpontosító, személyfuvarozást megkönnyítő, parkolást segítő, járműtöltést támogató és multimodális közlekedést elősegítő szolgáltatásainak előnyeit világszerte már mintegy 90 millió ember élvezi.

A BMW Group és a Daimler Mobility AG közös vállalkozásaként működtetett YOUR NOW sikeres februári útnak indítását követően mindkét vállalatcsoport elkötelezett a nyereséges növekedés fenntartása mellett: az autómegosztásra összpontosító, személyfuvarozást megkönnyítő, parkolást segítő, járműtöltést támogató és multimodális közlekedést elősegítő mobilitási szolgáltatások előnyeit már összesen mintegy 90 millió ember élvezi a világ több mint 1 300 nagyvárosában.

Mindkét vállalatcsoport a nyereséges növekedés mentén képzeli el közös mobilitási szolgáltatásaik bővítését, 2020. január 1-jétől így ezek az ügyféligények maradéktalan kielégítése érdekében három fő pillér alatt egyesülnek: a FREE NOW, a SHARE NOW és a PARK NOW & CHARGE NOW égisze alatt.

„Meggyőződéssel valljuk, hogy a szolgáltatások három fő pillér alá rendezésével közös vállalkozásunk eredményességét és piaci részesedését még a leginkább versenyképes régiókban, folyamatos környezeti változások közepette is tovább erősíthetjük. Mindketten támogatjuk a YOUR NOW működési modelljét és eltökélten dolgozunk azon, hogy mobilitási szolgáltatásainkat minden piacon iránymutatóvá fejlesszük fel” – mondta Rainer Feurer, a BMW Group befektetési részlegének alelnöke. „Közös vállalkozásként működtetett YOUR NOW mobilitási szolgáltatásainkat a nyereséges növekedés pályáján tartjuk. A partnerekkel megkötött együttműködések ugyanakkor egyre fontosabbá válnak, miközben a további növekedésekre is nyitottak vagyunk” – tette hozzá Franz Reiner, a Daimler Mobility AG vezérigazgatója.

A FREE NOW több mint kétmilliárd euró bruttó árbevételnél és hozzávetőlegesen 300 millió útnál jár

A korábban mytaxi néven ismert FREE NOW Európa egyik vezető mobilitási szolgáltatója, amelynek égisze alatt a FREE NOW taxi- és személyfuvarozási szolgáltatásai, a Beat, a Kapten és az elektromos rollerekre szakosodott Hive szolgáltatásai egyesülnek. A FREE NOW 2019-ben rekord összegű bevételt ért el: a több mint kétmilliárd euró bruttó árbevétel jelentős mértékben meghaladja a tavalyi esztendő teljesítményét. Sőt mi több, idén a felhasználók a 2018-ban megtett utak 120 százalékát abszolválták, amely egyúttal azt is jelenti, hogy a tizennyolc európai és latin-amerikai országban elérhető szolgáltatásutak száma 2019 végére az évi 300 milliót is átlépi. A több mint 800 ezer regisztrált sofőr által kínált szolgáltatások előnyeit idén világszerte több mint 39 millió utas élvezte ki. A kimagasló növekedés ugyanakkor részben a Mexikóvárosban megjelenő Beat és a Londonban útnak induló Kapten számlájára is írható, valamint köszönhető annak, hogy a FREE NOW Ride néven ismert, fix tarifa szerint működő autókölcsönző szolgáltatása Németországban újabb régiókat hódított meg.

A FREE NOW 2020-ban további növekedés előtt áll, hiszen ajánlatai között számos kiegészítő mobilitási szolgáltatás, így többek között elektromos rollerek, elektromos kerékpárok, illetve autómegosztó és tömegközlekedési lehetőségek is megjelennek. A multimodális közlekedést elősegítő szolgáltatásokat a FREE NOW a REACH NOW mintájára működteti majd, amely egyetlen platformon kínál számos mobilitási lehetőséget és járműfoglalási opciót. A REACH NOW szolgáltatásait a világ húsz nagyvárosában több mint 7 millió ember veszi igénybe. A dél-németországi Ettlingen városában a személyfuvarozást megkönnyítő opciók sora a Karlsruhe Transport Authority szolgáltatásaival, míg Stuttgartban a Stuttgarter Straßenbahnen AG tömegközlekedési szolgáltatóval bővült. A REACH NOW a jövőben tovább folytatja szolgáltatás-palettája gyarapítását.

A SHARE NOW a car2go és a DriveNow továbbfejlesztésével bővül

A car2go és a DriveNow autómegosztó szolgáltatásokat egyesítő SHARE NOW világszerte körülbelül egymillió új ügyfelet szerzett 2019-ben. A szolgáltatás januárban Párizsban, majd áprilisban Budapesten is útnak indult, amellyel a SHARE NOW európai működési területe két meghatározó fővárossal gazdagodott. A SHARE NOW a jövőben azokra a nagyvárosokra koncentrál, amelyek hosszú távon fenntartható nyereséges növekedéssel kecsegtetnek, az esetlegesen szükséges újraszervezések áttekintése már folyamatban van.

Az autómegosztó szolgáltatások célcsoportja eközben még tovább nőtt, a két szolgáltatás egyesített portfóliója pedig újabb opciókkal gazdagodott: 2019 novemberétől a SHARE NOW okosalkalmazás is elérhető. Utóbbi elsőként Bécsben teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy közvetlenül lefoglalják és hosszabb távra is kibéreljék a car2go és a DriveNow modelleket. Az újítás hamarosan, a Milánóban és Hamburgban lefolytatott kísérleti tesztidőszak eredményeinek kiértékelését követően újabb nagyvárosokba is megérkezik. A SHARE NOW okosalkalmazásában így akár 14 napra is kibérelhetik az autókat az ügyfelek.

A CHARGE NOW Európa leggyorsabban növekvő járműtöltő hálózata

Európában a CHARGE NOW járműtöltő hálózata növekszik a legintenzívebb ütemben, amellyel a szolgáltatás az elektromos mobilitás egyre nagyobb piaci részesedését élvezi. A CHARGE NOW járműtöltő szolgáltatásai harminc európai piacon kínálnak hozzáférést az öreg kontinens komplett járműtöltő hálózatának 85 százalékához. Mindez több mint 130 ezer töltőpontot és mintegy 400 töltőpont-üzemeltetővel való együttműködést jelent. A CHARGE NOW csak Németországban 98 százalékos piaci lefedettséggel büszkélkedhet. A CHARGE NOW működési biztonságát a Digital Charging Solutions GmbH garantálja, amely más autógyártó vállalatok és flottakezelők önálló, személyre szabott járműtöltési megoldásainak kifejlesztését is végzi.

A PARK NOW tovább növelte piaci előnyét a parkolást segítő digitális szolgáltatások mezőnyében

A PARK NOW lehetővé teszi, hogy ügyfelei egy okosalkalmazáson keresztül találják meg felszíni és felszín alatti parkolóhelyeiket, az alkalmazásban ráadásul még a parkolási díjakat is kiegyenlíthetik. 2019-ben a PARK NOW tovább növelte piaci előnyét a parkolást segítő digitális szolgáltatások mezőnyében: a szolgáltatást 36 millió ügyfél használta tíz európai országban és az Egyesült Államokban. Idén a PARK NOW a Parkmobile-lal, a RingGo-val és a Parkline-nal közösen 230 millió tranzakciót bonyolított le. Nagy-Britanniában a szolgáltatás környezetbarát működési szisztémáját a European Parking Award kitüntetéssel ismerték el.