Új E-Mehari Styled by Courrèges

A DUPLÁN MENŐ KABRIÓ

A fenntartható mobilitás mellett egyformán elkötelezett, jövőorientált két márka – a Citroën és a Courrèges divatház – együttműködésének gyümölcse ez a 100%-ban elektromos, 4 személyes kabrió. Az E-MEHARI tökéletesen megtestesíti a két márka közös értékeit: a kreativitást, a szabadságot és az optimizmust. E közös örökségre építve, a kétféle univerzumot és a két tervezőcsapat tudását ötvözve jött létre a limitált kiadású exkluzív tanulmány: az ÚJ CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges. A Courrèges divatház alapítási évére célozva, mindössze 61 példányban készülő exkluzív koncepció az 1968-as Méhari és a Courrèges márka modern szellemiségéhez egyaránt hű.

  • EGY 100%-BAN ELEKTROMOS DIVATTÁRGY

A limitált kiadású, elegáns ÚJ CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges formabontó egyéniségét tovább erősíti a teljesen fekete külső és a fehér belső kontrasztja. Egy többfunkciós divattárgyhoz hasonlóan ez a gyémántfényű fekete GIVE ME FIVE 15” könnyűfém felniken ülő, négyszemélyes kabrió a széria Hard Top tetőnek köszönhetően varázsütésre városi autóvá tud változni. Az exkluzív változat a szálcsiszolt fém hatású „Styled by Courrèges” logónak köszönhetően egy szempillantás alatt azonosítható. A Genfben bemutatott korábbi verzióval ellentétben a karosszéria elegáns Vinyl Black fekete színben pompázik, mely szándékoltan erős kontrasztot képez a belső kárpit világító fehér színével és a Courrèges színvilágához hűen fehér műszerfali díszítőelemekkel. A teljesen újratervezett utastér generációváltást jelez, és tovább erősíti a minőségérzetet. Az autóhoz személyre szabott kétszínű táskaszett tartozik, melyet a Courrèges házhoz szállít.

  • ALKALMAZKODIK AZ IDŐJÁRÁSHOZ ÉS AZ ÚTVISZONYOKHOZ

A nyitható tetejű, sokoldalú és játékos ÚJ CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges szabadidő-autón az új hard top tető kiváló hang- és hőszigetelést biztosít, és időjárástól, ill. évszaktól függetlenül tökéletes nyugalmat garantál. A városban is játszi könnyedséggel közlekedő ÚJ CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges terepes tulajdonságait is megőrizte. A 20 mm-rel megemelt hasmagasságnak, a négyévszakos „Cross Climate” kerekeknek és az oldalsó védőelemeknek (sárvédő-szélesítések, küszöbvédők és lökhárítók) köszönhetően meg se kottyan neki egy kis útlevágás, miközben továbbra is kíméli a környezetet. Ideális a tengerparti kiruccanásokhoz, és nem korrodálódó, a kisebb sérüléseknek ellenálló hőformázott karosszériájának, valamint vízhatlan új műbőr üléseinek hála könnyű karbantartani, és kívül-belül egyszerűen, vízsugárral mosható.
Az ÚJ CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges tanulmány az elektromos autók közül elsőként kapta meg az „Origine France Garantie” védjegyet. Áramellátásáról és a zéró kibocsátásról újfajta lítium-metál-polimer akkumulátorok gondoskodnak, melyek a francia Bolloré csoport munkáját dicsérik. Egyébként az új változatnak a motorja is élénkebb, nyomatéka közel 20%-kal nőtt.

  • FEDÉLZETI KÉNYELEM ÉS KIVITELI MINŐSÉG

Az otthonos és funkcionális ÚJ CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges új, állítható magasságú első üléssekkel van felszerelve, melyek még jobban körülölelik a vezetőt és az első utast. Egy másik kényelmi újítás az ún. „Easy Entry” rendszer, mellyel a két első ülés egy mozdulattal a memóriában tárolt helyzetbe billenthető. A tanulmány praktikus új tárolóhelyeket kapott (ilyen például a biztonsági zárral ellátott, 78 literes csomagtéri tárolórekesz), és osztatlan, lehajtható hátsó üléspaddal rendelkezik. Újdonság a szériában kínált RFID-kulcstartóhoz kapcsolódó központi zár funkció. Az ÚJ CITROËN E-MEHARI Styled by Courrèges egyben biztonságosabb is lett: a szériafelszerelés része az ABS, az ESP, valamint a két hátsó hárompontos Isofix rögzítés. Az újdonságok között biztonsági berendezéseket is találunk: 4 front- és oldallégzsák, automatikus tompított fény, keréknyomás-ellenőrző rendszer és a gyalogosokat figyelmeztető állandó hangjelzés. Ami a szórakoztató elektronikát illeti, az ÚJ E-MEHARI Styled by Courrèges Parrot Bluetooth audiorendszerrel, kivehető távvezérlővel, egy USB-porttal és 2 hangszóróval van felszerelve.
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/08/31/citroen-2017-es-frankfurti-autoszalonon/