Új, ingyenes töltési, parkolási és személyszállítási szolgáltatás a repülőtéren

Az Audi “Charge & Fly” elnevezéssel egy ingyenes kezdeményezést indít a müncheni repülőtéren, amely minden tisztán elektromos és hálózatról tölthető (plug-in) hibrid autó tulajdonosa számára elérhető. Az év végéig az érdeklődő vezetők távollétük alatt zöld energiával tölthetik fel elektromos vagy hálózatról tölthető járművüket, továbbá a parkolásért sem kell fizetniük.


Problémamentes parkolás, ingyenes töltés és indulás a repülőhöz – egészen pontosan ez a koncepció áll az Audi új kezdeményezése mögött, amely a müncheni repülőtéren népszerűsíti a fenntartható mobilitás szépségét. December 20-ig bármely gyártó tisztán elektromos vagy hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modellje és tulajdonosa előtt nyitva áll a lehetőség, hogy ingyen parkoljon a müncheni repülőtéren, és zöld energiával tölthesse fel autóját. A felhasználóknak mindössze le kell foglalniuk a megfelelő időpontot a www.charge-fly.audi oldalon. A leadás helyszíne az e-tron meteoritnál található, amely idén tavasszal teljesen felvillanyozta a reptér központi terét. Akkor a négykarikás márka első, tisztán elektromos modelljének bemutatkozásához biztosította a helyszínt, most pedig – a fenntartható újrahasznosítást jól példázva – elektromos töltőállomásként szolgál majd.

Az utasokat ezt követően Audi e-tron ingajáratok szállítják a megfelelő terminálhoz. Visszaérkezésük alkalmával az ügyfelek részt vehetnek egy exkluzív tesztvezetésen, amelyen az Audi szakértője kíséri őket. Vagy ezt követően bármikor ellátogathatnak egy kereskedésbe és a számukra kényelmes időpontban tehetik próbára az Audi modelljét.

Ezzel az Audi fenntartható módon hasznosítja a meglévő infrastruktúrát. A repülőtéren található új Audi Brand Experience Center homlokzatában elhelyezett napelemes rendszer által előállított energiát pedig a meteorit építmény hasznosítja. Az AUDI AG műszaki fejlesztésért felelős részlege által felajánlott két, “második élet” akkumulátor tárolja a fotovoltaikus elemekkel szerelt homlokzat termelte többletenergiát, tökéletesen alkalmassá téve az elektromos járművek akkumulátorainak töltésére a meteorit területén.

A “Charge & Fly” kampány és az e-tron meteorit, mint nyilvános töltőállomás egy-egy újabb építőelem abban az átfogó ökoszisztémában, amelyet az Audi a müncheni repülőtéren működtet. Az idei évben a világ egyik legnagyobb töltőparkját helyezte üzembe 70 darab 22 kW-os váltóáramú (AC) töltőponttal illetve hat darab 150 kW-os egyenáramú (DC) töltőpontottal.

Az Audi e-tron fogyasztási adatai:

energiafogyasztás kWh/100 km*: 26,4 – 22,9 (kombinált, WLTP ciklus szerint), 24,6 – 23,7 (kombinált, NEDC ciklus szerint); CO2-kibocsátás g/km*: 0

*: Az üzemanyag/elektromosáram-fogyasztás és a CO2 kibocsátás függ a választott felszereltség kombinációjától.