Új kihívás előtt áll a vb-ezüstérmes Hideg Ádám

Az OK Junior kategóriában elért FIA világbajnoki második helyezése után idén új kihívás vár Hideg Ádámra. A HUMDA Academy 15 éves versenyzője maradt a világ egyik legnagyobb gokart gyártója, a Sodikart gyári csapatában, de kategóriát váltott, így OK-ban már a felnőttek között bizonyíthat.

Február 2-6-a között rendezik a négyfutamos WSK Super Master Series első versenyét, az olaszországi Lonatóban. Bár Hideg Ádám és a Sodikart gyári csapata is az FIA rendezvényekre (Champions of the Future, Európa-bajnokság, és világbajnokság) koncentrál, az igen rangos WSK sorozat kiváló felkészülést jelent.

Ádám a szeptemberi FIA világbajnokság után váltott OK kategóriára, ahol a váz ugyanolyan, mint az OKJ-ben volt, a motor azonban erősebb, ezért egészen más versenyzői felkészültséget igényel. Nem beszélve arról, hogy több ellenfele már három–négy év rutinnal rendelkezik ebbe a kategóriában.

Tavaly ősszel két WSK-futamon indult OK-ban, januárban pedig a Sodikart gyári csapatával háromnapos teszten készült az idei szezonra, ahol 450 kilométert tett meg.

„Nagyon jól sikerült a felkészülés – mondta Hideg Ádám. – Tavaly már indultam két OK-futamon, ami alatt a kategóriát kitapasztaltam. A téli szünet után viszont mindenképpen kellett egy hosszabb teszt, hogy a mozdulatok visszajöjjenek, és a gokartozásnál használt izmokat is megmozgassam.

A három nap alatt 450 kilométert tettünk meg. Komoly munkát végeztünk, hiszen a visszaszokás mellett fejlesztési teszt is volt. A Sodikart és én is nagyon szeretnénk bizonyítani az OK kategóriában, úgy érzem, az idei első versenyünk előtt mindent megtettünk, hogy felkészültek legyünk. “

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Hideg Ádám szerdán és csütörtökön szabadedzéseken vesz részt. Pénteken rendezik az időmérőt és az első előfutamot, szombaton újabb három előfutam szerepel a programban, míg az elődöntőt és a döntőt vasárnap tartják.