Új olaj az Stellantis csoport modelljeihez

LIQUI MOLY Top Tec 6310 0W-20

A prémium olajat kifejezetten a PSA konszern járműveihez fejlesztették ki

A Top Tec 6310 0W-20 a LIQUI MOLY új motorolaj terméke, amely többek között a PSA motortípus-követelményeinek is megfelel (PSA B71 2010). „Ez a csúcsminőségű olaj csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, és egyidejűleg átfogó védelmet nyújt a motornak”, mondja Oliver Kuhn, a LIQUI MOLY olajlaborjának helyettes vezetője.

A Top Tec 6310 0W-20 elsősorban a 2018-as modellévtől gyártott, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot és Vauxhall márkájú gépkocsikba beépített benzin-, benzin-/hibrid- és dízelmotorokhoz készült. Ezt az olajat a PSA gyártmányú motortípusok igénylik, amelyek esetében PSA B71 2010 specifikációjú kenőanyag szükséges. Ezeket a motorokat a Stellantis csoport különböző márkáinál használják.

Ez az alacsony viszkozitású kenőanyag különösen kis motoroknál segít a lehető legjobb teljesítmény elérésében, alacsony kopás mellett. Az új termék összhangba hozza a maximális üzemanyag-megtakarítást és a rendkívül vékony, de tartós kenőfilmmel. „Hígabb olaj esetén a motornak kisebb teljesítményt kell nyújtania a szivattyúzáshoz. Ez a számos lehetőség egyike, amelyekkel az autógyártók csökkenthetik az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást“ – magyarázza Oliver Kuhn. „A viszkózus motorolajok elhagyása töretlen trend az autóiparban.” Ezt követi ez az új kenőanyag is, amely kiegészíti a LIQUI MOLY prémium olajcsaládját.

A Stellantis csoport elektromobilitási stratégiájának kulcselemét helyezi Szentgotthárdra