Újabb tizenhárom Mercedes Conecto busz állt forgalomba Budapesten

Ismét fiatalodott a budapesti közösségi közlekedési járműállomány, a fővárosi önkormányzat döntése alapján tizenhárom vadonatúj Mercedes Conecto busz állt forgalomba július elején – közölte a Főpolgármesteri Hivatal és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy a BKK megrendelésére a BKV Zrt. által üzemeltetett buszok az észak- és kelet-pesti vonalakon, elsősorban a XVI. és a XVII. kerületben viszik az utasokat.
A közlemény szerint az alacsony padlós járművekkel “tovább javul a szolgáltatás színvonala”, tanítási szünetben – a hétvégi napokhoz hasonlóan – nagyrészt már csak akadálymentes, légkondicionált buszok közlekednek a fővárosban.

Az új járművek Euro 6-os környezetvédelmi besorolásúak, vagyis fokozottan környezetkímélők. Légkondicionáltak és kamerarendszerrel felszereltek.
Felidézték, hogy június közepén negyvenöt új busz állt forgalomba: harminc Mercedes Conecto és tizenöt MAN Lion’s City A21.

A fővárosi önkormányzat tervei szerint augusztusban, majd szeptembertől további tizenöt-tizenöt új MAN Lion’s City A21-et helyeznek forgalomba – olvasható a közleményben.