Újdonság a Transilvania EuroCity vonatokon

– Első osztályú kedvezményes jegy vehető igénybe –

A MÁV-START július elejétől a Bécs–Budapest–Kolozsvár viszonylatú Transilvania EuroCity vonatra az eddig csak másodosztályra értékesített, kedvező árú SparDay jegyeket első osztályra is elérhetővé teszi. A jegyek a menetdíjat és a helybiztosítást is tartalmazzák, azonban korlátozott számban kaphatók.
A SparDay jegyek Nagyváradra, illetve Kolozsvárra történő utazásoknál vásárolhatók meg a vonat következő magyarországi megállási helyein: Budapest, Hegyeshalom, Mosonmagyaróvár, Győr, Tatabánya, Szolnok és Püspökladány.


Az első osztályú SparDay jegyek ára Budapestről, Szolnokról és Püspökladányból 29 euró, Hegyeshalomból, Mosonmagyaróvárról, Győrből és Tatabányáról pedig 39 euróért kapható. Az új kedvezményes jegyeknek köszönhetően jelentős árcsökkenés tapasztalható az eddig elérhető legalacsonyabb első osztályú menetdíjhoz képest: például egy Budapest–Kolozsvár oda útra szóló utazás az eddigi 51,70 euró helyett 29 euróért megvalósítható.


A kedvezményes első osztályú jegyek bevezetésével egy időben a Transilvania EuroCityben az osztrák vasút modern megjelenésű, kényelmes és tágas, bőrülésekkel rendelkező, fülkés első osztályú kocsijai közlekednek a teljes Bécs–Kolozsvár útvonalon, ezzel javítva a szolgáltatási színvonalat.