Univerzális, vonzó megjelenés és optimalizált járműdinamika

A Caddy különösen sokoldalú jármű a Volkswagen termékpalettájában. Szintén az ötödik generációban (SB típus) az univerzális személyautó méretű, megbízható furgonnak számít. Nem csak a családok vagy a kereskedők körében nagyon népszerű. A BILSTEIN EVO S felfüggesztéssel az új VW Caddy 5 SB sokkal vonzóbbnak tűnik, és kihasználja az OEM járműdinamikai szakértelmét.

A jelenlegi VW Caddy 5 (SB) új BILSTEIN EVO S tekercsfelfüggesztése jelentős, 30-50 mm-es süllyesztést tesz lehetővé. A kozmetikai facelift mellett a fokozatmentes és egyedi süllyesztés gondoskodik arról, hogy a gumik és a kerékív illeszkedjenek egymáshoz – húzódás és problémamentesen. Ezáltal a furgon modern dizájnja még frissebbnek és dinamikusabbnak tűnik.

A kezelés is dinamikusabb. A korábbi generációk laprugóit modern tekercsrugós kialakítás váltotta fel. Ez jobb menetkényelmet és észrevehetően jobb járműdinamikát eredményez. Ezenkívül a robusztus hátsó tengelyt úgy alakították ki, hogy az ismerős Caddy biztonságérzetet nyújtsa, minden terhelési körülmény között megnövekedett agilitással és a lehető legjobb menetkényelemmel.

Coilover felfüggesztés a VW Caddy számára

A Caddy azonban csak a BILSTEIN EVO S tekercses felfüggesztéssel tudja kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A vonzó süllyesztés mellett az EVO S felfüggesztéssel felszerelt VW Caddy kiváló fordulási teljesítménnyel is lenyűgöz. A süllyesztésnek köszönhetően a nagy teljesítményű felfüggesztés nemcsak a súlyátadást csökkenti a kanyarokban, hanem nagyobb sebességet tesz lehetővé kanyarokban és csökkenti a terhelési ciklus reakcióit. Ezenkívül a sportfelfüggesztés az iránystabilitást és a kormányparancsok kívánt visszajelzését szolgálja.

Amikor a BILSTEIN EVO S-t a VW Caddy-hez fejlesztették, a hangsúly, mint mindig, a maximális kényelemre összpontosított. A coilover felfüggesztés nemcsak jobban teljesít, hanem harmonikusabban is, mint az eredeti felfüggesztés. Az EVO S még hosszabb utakon is lenyűgözi a kényelmét, mert a BILSTEIN közúti tesztjén tesztelték és beállították különböző útminőségeken és a próbapadon.

Tartósság, megbízhatóság és koncentrált vezetési élmény

A teljesítmény-felfüggesztés minőségileg is pontszámot ér. Hiszen a járműgyártók fejlesztési szabványai a BILSTEIN mércéje és egyben minimális követelmény is. Ezenkívül a speciális cink-nikkel bevonat kiváló minőségű korrózióvédelmet biztosít minden BILSTEIN EVO teljesítményű coiloveren.

Következtetés: A BILSTEIN EVO S-vel felszerelt VW Caddy továbbra is ugyanolyan megbízható, kényelmes és mindennapi használatra alkalmas, mint valaha, ugyanakkor ragyogó teljesítményt nyújt sportos megjelenéssel és kiemelkedő menetdinamikával.