Valentin-hétvégi száguldozás

Újabb szörnyű baleset történt gyorshajtás miatt, de szerencsére mindenki életben maradt. Mindenesetre az elgondolkodtató, hogy az óra 4 000-es fordulatszámot és 160 km/h-s sebességet mutatott, amikor kiszakadt a helyéről.

Közismert, hogy a hétvégi száguldozók kedvenc pályája a Szentendrei út, valamint a Váci út, és gyakran próbálják megmutatni éjjel, amikor kisebb a forgalom, hogy ki a legény, a legbátrabb az utakon.

vaci9_m.jpg

Február 15-én, vagyis a Valentin-napot követő szombat éjjel egy, a friss jogosítványára büszke 17 éves gyerek beült a barátnőjével egy SEAT Ibiza FR-be, és nekiindult a Váci útnak. Az újpesti vasúti híd alatt – ahol 50 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben az S-kanyar miatt – azonban soknak bizonyult a 160-as sebesség, és nem volt elegendő a rutin, úgyhogy a srác a fényszórók közé vett egy villanyoszlopot. Állítólag néhány töréssel megúszta, és utasa is a saját lábán szállt ki a roncsból szerencsére.

Sokat elmond a baleset súlyosságáról, hogy leszakadt a kocsi teteje, és a környéket a motor darabjai borították. Az utasvédelmi rendszer viszont jól vizsgázott.

vaci16_m.jpg

Nemrégiben írtuk, hogy a baleseti okok listájának élén továbbra is a gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása áll, sőt ezek együttesen az összes személyi sérüléses baleset 56 százalékáért felelősek.

A Váci úti gyorshajtásnak szerencsére nem volt halálos áldozata, de 2017 márciusában ugyancsak 160-nal rohantak bele egy, a pirosnál várakozó autóba a Szentendrei úton, és két fiatalember azonnal meghalt. Ezért ezúton is arra kérünk mindenkit, hogy soha ne száguldozzon.