Változás a Honda Motor Europe-Central Europe élén

A 2014-ben létrejött Honda Central Europe négy országot – Ausztriát, Cseh Köztársaságot, Magyarországot és Szlovákiát – foglal magába, melynek központja az ausztriai Wiener Neudorfban található. A vállalatot 2014-től az osztrák szakember, Roland Berger irányította, akit 2020. április 1-jétől Shigeki Iwama vált az elnöki pozícióban.

Shigeki Iwama, jelenleg a japán Honda Motor Co. Ltd. Honda Kisgép Üzletág Tervezési és Értékesítési Osztályának vezetője, aki 2004-ben kezdett a japán vállalatnál dolgozni és karrierje során értékes tapasztalatokat gyűjtött mind az európai, mind a dél-amerikai munkája során.

Roland Berger 1999 októbere óta volt az ausztriai országigazgató és 2009-től töltötte be az elnöki tisztséget, melynek szerepköre 2014-ben kibővült, mikor megalakult a Honda Central Europe. 2020. április 1-jén tanácsadóként csatlakozik az európai motorkerékpár termékfejlesztéshez, amely területért, a karrierje során korábban már felelős volt.

A változás érinti az osztrák vezetést is, mivel a 2001 óta a Honda Austriánál dolgozó Dagmar Zinner személyében új országigazgatót neveztek ki, aki 2020. április 1-jén veszi át ezt a tisztséget, megtartva mostani pozícióját – HME-CE PR és Marketing vezető.

A többi ország vezetői funkciói változatlanok maradnak, így Smudla István HME-CE Autó Értékesítési Vezető és Országigazgató, Magyarország; Petr Skála Autó értékesítési Vezető és Országigazgató, Cseh Köztársaság; Patrik Šolc Autó Értékesítési Vezető és Országigazgató, Szlovákia.

A most bejelentett változással a Honda – irányítási szinten – visszatér a korábbi rotációs elvhez, így alkalmazkodva a gyors, különösen Európát érintő, piaci változásokhoz.