Változik a 3-as metró, a 2-es és a 2M villamos közlekedése június közepétől

    Június közepétől, az iskolaszünet beköszöntével elkezdődnek a nagyobb felújítások a fővárosban, emiatt  módosul a 3-as metró, a 2-es és a 2M villamos menetrendje – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

    A 3-as metró szerelvényei június 20-ától, hétfőtől augusztus közepéig minden nap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni – közölték.


    A pótlóbuszok miatt az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat a már meglévők mellett, ezért az autóval közlekedőknek megváltozott forgalmi rendre kell készülniük – hívták fel a figyelmet.


    A 2-es és a 2M villamosok közlekedési rendjének változásáról azt közölték: vágányfelújítás, illetve a Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június 20., hétfő és július 17. között a villamosok nem járnak, helyettük a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között, a pesti alsó rakparton pótlóbuszokkal lehet utazni.


    A BKK kiemelte, hogy a korlátozások miatt a 3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében megváltozott forgalmi rendre, helyenként nehezebb közlekedési körülményekre kell számítaniuk a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autósoknak egyaránt, ezért kérik a közlekedők türelmét és megértését.