Virtuális térhatású hangzás, kifejezetten a Mercedes-Benz számára keverve

Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain | 2023: E 220 d 4MATIC (WLTP (vorläufige Angaben): Kraftstoffverbrauch kombiniert: 6,0-5,3 l/100 km; CO₂-Emissionen kombiniert: 157-139 g/km); AVANTGARDE Line; Exterieur: MANUFAKTUR opalithweiss bright metallic; Interieur: Leder macchiatobeige / Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain | 2023: E 220 d 4MATIC (WLTP (vorläufige Angaben): Kraftstoffverbrauch kombiniert: 6,0-5,3 l/100 km; CO₂-Emissionen kombiniert: 157-139 g/km); AVANTGARDE Line; Exterieur: MANUFAKTUR alpingrau uni; Interieur: Leder tonkabraun;WLTP (vorläufige Angaben): Kraftstoffverbrauch kombiniert: 6,0-5,3 l/100 km; CO₂-Emissionen kombiniert: 157-139 g/km* Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain | 2023: E 220 d (WLTP (preliminary values): Combined fuel consumption: 6.0-5.3 l/100 km; combined CO2 emissions: 157-139 g/km), AVANTGARDE line; exterior: MANUFAKTUR opalith white bright metallic; interior: Leather macchiato beige / Mercedes-Benz E-Class All Terrain | 2023: E 220 d 4MATIC (WLTP (preliminary values): Combined fuel consumption: 6.0-5.3 l/100 km); combined CO2 emissions: 157-139 g/km), AVANTGARDE line; exterior: MANUFAKTUR alpine grey solid; interior: Leather tonka brown;WLTP (preliminary values): Combined fuel consumption: 6.0-5.3 l/100 km; combined CO2 emissions: 157-139 g/km*

Az új E-osztályú kombi: a hangrendszerek

  • Akár 17 hangszóró és négy hangrezonáló jelátalakító
  • Magával ragadó hangzás a Dolby Atmos segítségével
  • Kifejezetten Mercedes-Benz személygépkocsikra hangolt zene

Két hangrendszer áll rendelkezésre az új E-osztályú kombihoz. Az opcionális Burmester® 4D térhatású hangrendszer többdimenziós térhangzást biztosít az autóban. A 3D térhangzás speciális Burmester® algoritmusok és a tetőfóliába integrált két hangszóró segítségével jön létre. A hangrezonancia közvetlen reprodukálása az ülésekben még egy szinttel növeli a háromdimenziós hallgatási élményt – 4D hangzást. Ennek a kézzelfogható összetevőnek köszönhetően a zene még érzelmesebbé válik. Ebből a célból minden első ülés háttámlájába két hangrezonáló jelátalakító van beépítve. Az új hangvizualizációval együtt (lásd a külön fejezetet) a szórakoztató hangzás először három érzékszervvel is megtapasztalható egy Mercedes-Benzben.

Az MBUX Entertainment funkció alapfelszereltség a fedélzeten. Ez lehetővé teszi a streaming szolgáltatások működtetését a központi kijelzőn, a kormányon vagy a Hey Mercedes hangasszisztensen keresztül.

Dolby Atmos és Spatial Audio
A Burmester 4D térhatású hangrendszer új szintre emeli a hangélményt a Spatial Audio és a Dolby Atmos natív integrációjával az E-Class Estate-be. Az egyes hangszerek vagy hangok a stúdiókeverékben a hallgatási területen mindenhol elhelyezhetők. Ez egy újfajta hanganimációt tesz lehetővé: míg a hagyományos sztereó rendszerek általában bal-jobb dinamikával rendelkeznek, a Dolby Atmos a teljes teret és

1 A jelzésekhez és a Mercedes-Benz segélyhíváshoz egy-egy hangszóró található a műszerfalon.
360 fokos élményt hozhat létre. A Dolby Atmos elérhető a Burmester® 4D térhatású hangrendszerrel együtt.

2022 vége óta az Apple Music Dolby Atmos funkciójával ellátott Spatial Audio funkciót integrálják a Mercedes-Benz személygépkocsikba. Az Apple Music előfizetéssel2 rendelkező Mercedes-Benz vezetők ezért a Dolby Atmos funkcióval rendelkező Spatial Audio-ban elérhető dalok és albumok egyre bővülő választékához férhetnek hozzá. Ezzel az új hangszabvánnyal a világ legnagyobb zenei kiadója, a Universal Music Group (UMG) azt is lehetővé teszi művészei számára, hogy a dalok rögzítésének folyamatát arra alapozzák, hogyan hangzik a végső mix egy Mercedes-Benzben. Ebből a célból az UMG bevezette az új „Mercedes-Benzben jóváhagyva” jelölést, mint „arany” szabványt a Dolby Atmos járművekben történő megvalósításához.

Ne várd, hogy Merdzsó tesztekkel, podcastokkal jelentkezzünk!

Csekkold inkább a tik-tok csatornáinkat!
Köztük a legújabbakat is!