Walter Mertl lesz a BMW AG igazgatótanácsának új, pénzügyekért felelős tagja

Tegnapi ( 😀 😀 😀 ma lesz a holnap tegnapja 😀 😀 😀 ) ülésén a BMW AG felügyelő bizottsága Walter Mertlt választotta meg a BMW AG igazgatótanácsának új, pénzügyekért felelős tagjának. A 49 esztendős szakember Dr. Nicolas Peter székében foglal majd helyet, aki a vállalatcsoport 2023. május 11-én megtartandó évértékelő konferenciája után vonul nyugdíjba.

„A BMW Group rendkívül szerencsés, amiért Nicolas Peter személyében egy kimagasló stratégiai pénzügyi igazgatót tudhat magáénak” – mondta Dr. Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke. „Az elmúlt évek kiváltképp változékony körülményei közepette a vállalatcsoport rengeteget profitált mélyreható szaktudásából és kivételes ítélőképességéből. Nicolas Peter a legnagyobb köszönetünket érdemli három évtizeden átívelő, sikeres vezetői munkájáért, amelyet példátlan látásmódja és vállalkozói szelleme alakított: rendkívüli vezetői képességekről tett tanúbizonyságot, miközben széleskörű vállalati és működéskörnyezeti ismereteire támaszkodva a BMW Group fejlődésének alakításában is meghatározó szerepet játszott. Erőfeszítései a tőkepiacokon és a nagyobb nyilvánosság előtt egyaránt bebiztosították a vállalat kiváló hírnevét. A vállalatcsoport hálával tartozik Nicolas Peternek az átalakulásában elért jelentős előrelépésekért, mialatt továbbra is a hosszútávú nyereségességre összpontosít” – tette hozzá.

Dr. Nicolas Peter immár több mint három évtizede dolgozik a BMW Groupnál, 2017 óta a vállalatcsoport igazgatótanácsának tagja. Ez idő alatt nem csupán a BMW Group vállalati stratégiájának kidolgozásában és részletekbe menő alkalmazásában játszott döntő szerepet, de közreműködésével a BMW Group nemzetközibbé is vált, az elektromos mobilitás és a digitalizáció területén pedig jövőbe mutató átalakulásokat hajtott végre.

Walter Mertl 1998-ban csatlakozott a BMW Grouphoz, ahol Németországban és Nagy-Britanniában számos pénzügyi, illetve értékesítési és kereskedelmi vezetői pozíciót betöltött. Felelős volt többek között a vállalatcsoport pénzügyi beszámolóinak, számvitelének és ellenőrzéseinek központi funkcióiért, az utóbbi években pedig a BMW Group vállalati ellenőrzési részlegének vezetőjeként dolgozott.

„Pénzügyi, illetve értékesítési és kereskedelmi vezetői pozíciókban betöltött több mint két évtizedes, vállalatcsoporton belüli munkája során Walter Mertl átfogó üzleti szaktudásról és vezetői adottságokról tett tanúbizonyságot. Az átalakulások során évek óta ő testesíti meg a vállalatcsoport fenntartható nyereségesség iránti elkötelezettségét. Mertl korábbi vezetői sikerei alkalmassá teszik őt arra, hogy a jövőben a BMW AG igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tagjaként dolgozzon. A felügyelő bizottság meggyőződéssel vallja, hogy Walter Mertl tovább erősíti majd a vállalatcsoport pénzügyi stabilitását” – fogalmazott Dr. Norbert Reithofer csütörtökön Münchenben.