1000 Volkswagen ID.4 a Siemens flotta számára

A Volkswagen Financial Services a Volkswagen márkával együtt villamosítja a Siemens AG flottáját: a cég flottája fokozatosan bővül akár 1000 lízingelt Volkswagen ID.4 járművel. Ezek a teljesen elektromos járművek a Siemens, Németország egyik legnagyobb és legrégebben működő ipari vállalata által követett villamosítási és fenntarthatósági stratégiájának részét képezik.

“A vállalatok és hatóságok flottái jelentős befolyást biztosítanak az e-mobilitás piaci felfutásához. Ezért a járműflották villamosítása is központi jelentőségű számunkra a Volkswagen Financial Servicesnél. Azt tapasztaljuk, hogy egyre több flottamenedzser Ez azt mutatja, hogy az elektromos mobilitás mennyire alkalmas és praktikus a mindennapi használatra” – mondta Armin Villinger, a Volkswagen Leasing GmbH igazgatótanácsának elnöke.

“A flottaügyfelek üzletága nagy jelentőséggel bír a Volkswagen számára. Ezért örülünk, hogy folytathatjuk a Siemensszel folytatott hosszú távú és bizalomra épülő együttműködésünket az elektromobilitás korszakában” – hangsúlyozta Achim Schaible, a Volkswagen igazgatótanácsának elnöke és szóvivője. Németország.

A Siemens ambiciózus célokat tűzött ki saját flottájának villamosítására a fenntarthatósági stratégiája keretében. A vállalat célja, hogy 2030-ra a teljes flottát CO2-semleges és teljesen elektromossá tegye. “Flottánk villamosítása egyértelmű elkötelezettség az éghajlat-politikai céljaink elérése mellett. Ugyanakkor úttörők akarunk lenni iparágunkban, és egyértelmű jelzést küldeni fenntartható flottakezelés a DEGREE keretrendszerünkkel összhangban” – magyarázta Stefan Kurz, a Siemens globális flottakezelési részlegének vezetője. Hozzátette: azért választottuk a Volkswagen ID.4-et, mert véleményünk szerint a jármű a hatótáv, a töltési sebesség, a csomagtartó térfogata és az ár jó kombinációját kínálja.

Az ID.4 a Volkswagen márka első teljesen elektromos kompakt SUV-ja. Kínában, az USA-ban és Európában gyártják és eladásra kínálják. A moduláris elektromos hajtásmátrix (MEB) képezi a Volkswagen elektromos offenzívájának műszaki gerincét. Az ID.4 esetében a MEB platform kialakítása igen tágas belső teret tesz lehetővé. Ugyanakkor az autó lenyűgöző vezetési teljesítményével és akár 512 kilométeres vagy 531 kilométeres maximális hatótávolságával (a WLTP-ciklus két változata). Akár 135 kW-os gyorstöltési képessége segít megbirkózni a nagy távolságokkal.

A VW ID.XTREME koncepció egy rally által inspirált ID.4